У селі Четфалва, де живуть переважно угорці, фестиваль голубців придумали два роки тому. Крім дегустацій головної фестивальної страви в програмі уроки чардашу і конкурси голубцевих справ майстрів.
У Закарпатті вважається, що чим голубець менший, тим він смачніший. І якщо дівчина крутить правильні голубці - буде хорошою господинею. Правильні голубці розміром приблизно з мізинець тутешні мешканці начиняють кукурудзяною крупою та грибами. Угорці загортають в листи квашеної капусти копчену свинячу грудинку з паприкою і торгоні - дрібними шматочками тіста. А взагалі в якості покривного листа використовують все, що росте під рукою: листя кольрабі, хрону і дикого винограду.
Головна визначна пам'ятка села на березі Тиси - готична церква з дерев'яною дзвіницею XIV-XVII століть.
Найстарішому човну, що було знайдено на дні Чорного моря - 2400 років
Підводний світ Чорного моря зберігає безліч таємниць та цікавинок. Одна із них - човен, що затонув 2400 років тому. Відкриття свідчить про те, що в...
У Чорному морі є свій "Бермудський трикутник"
У Чорному морі, біля берегів України є свій Бермудський трикутник. Де так само з незрозумілих причин гинуть кораблі та зникають літаки. Вчені...
Найвисокогірніша будівля України, в якій жили й працювали люди
На карпатській горі Піп Іван в Івано-Франківській області досі збереглися руїни старої астрономічної і метеорологічної обсерваторії під назвою...