Поширення
Культивують на півдні як харчову рослину.
Сировина
Споживають (відвареними або консервованими) молоді (3—6-денні) зав'язі.
Хімічний склад
Молоді зав'язі містять значну кількість білків, слиз, аскорбінову кислоту (до 45 мг% ), каротин, вітаміни групи В.
Фармакологічні властивості і використання
Рослина має сечогінні властивості. Плоди Г. ї.— цінний дієтичний продукт для хворих на гастрит і виразкову хворобу шлунка й дванадцятипалої кишки, їх їдять вареними або смаженими, використовують для приготування супів і соусів, сушать, заморожують, консервують.
Найстарішому човну, що було знайдено на дні Чорного моря - 2400 років
Підводний світ Чорного моря зберігає безліч таємниць та цікавинок. Одна із них - човен, що затонув 2400 років тому. Відкриття свідчить про те, що в...
Озеро Світязь - найбільше і найглибше озеро природного походження в Україні
Розташований Світязь неподалеку смт Шацьк, центру відновленого в 1993 році району.
Замок «Паланок» - це одна з рідкісних українських пам'яток, які мають настільки багату історію (фотозвіт)
Надзвичайний історичний пам'ятник ХІV-ХVII століття, знаменитий своєю архітектурою - замок «Паланок» так оригінально названий через споруджені...