Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України. Попри те, що вона входить до більшості туристичних рейтингів України, про неї знають одиниці, ще менше її бачило на власні очі. А подивитися там справді є на що.

Бакота – колись легендарне місто з тисячолітньою історією, велич якого підірвав розвиток Камянця-Подільського. Однак сьогодні від минулої слави лишилися лише залишки печерного монастиря, а туристів туди приваблює неймовірна затока, що утворилася внаслідок штучного затоплення кількох сіл водами Дністра у 1981 році.

Неймовірні кам’яні кручі в поєднанні з чистим водяним плесом (а глибина в окремих місцях сягає 50 метрів) становлять справді неймовірне видовище.

Відвідавши Бакоту, я отримав задоволення не менше, від самого Камянця.

Хочу поділитися тим, як краще добратися до Бакоти.

Як добратися до Бакоти:

Отже, для більшості туристів маршрут до Бакоти починається з Камянця-Подільського. Якщо ви маєте власне авто, то звичайно, що для вас проблеми доїзду не існує, тому цей пост для тих, що подорожує громадським транспортом.

Сама відстань від Камянця до Бакоти становить 50 кілометрів чудового асфальтованого бездоріжжя.

Дістатися до неї можна двома найпопулярнішими способами – автобусом та таксі. Автобус стартує з Автовокзалу і ходить за дуже незручним графіком. Вам треба виїхати у напрямку Нової Ушиці попередивши водія, що вам потрібно до Бакоти, за годину-півтори він вас висадить у полі – треба буде пройти пішки ще три кілометри і ви побачите Бакоту.

Інший спосіб зручніший, але дорожчий. Приблизна вартість послуг таксі туди й назад становить 350-400 грн. Чим більше у вас попутників, тим дешевше на душу прийдеться сума.

Звернутися можна до будь-якого таксиста. Особисто мене підвозив Віктор Станіславович (0677469114), якщо хтось збереться – то рекомендую. Заодно проведе і екскурсію.

Таксі, за сприятливої погоди – довезе до самісінького спуску – 140 метрів над рівне води… Однак. Якщо пройшов дощ, то доведеться пройти полем (800 метрів).

Спускаючись до води варто оглянути залишки перчерного монастиря. В самому кінці маршруту, знаходиться кам’яний пляж, на якому можна скупатися. Вода атм чиста та приємна. За виступом каменів праворуч від пляжу, знаходиться ще один пляж, дістатися до нього не просто, але там ніколи нікого не буває, тож якщо ви плануєте затриматися у Бакоті на кілька днів – варто на нього пробратися.


    фейсбук