Для любителів подорожувати 2021 рік став не набагато кращим за попередній. Кордони багатьох популярних курортних країн закриті, а значить, доведеться задовольнятися доступними напрямами, частина з яких — в межах України.

І це добре - у нас теж є відмінні курорти. Правда, їх сервісу поки далеко до іноземних, та й ціна не завжди відповідає якості.

Останнє особливо відзначають відпочивальники, що налаштовані на бюджетну відпустку. Вартість продуктів в місцевих супермаркетах в сезон помітно вище, ніж в інших регіонах, і часом різниця становить 25-30%.

Правда, харчування в місцевих кафе та бістро ніяк не можна назвати дорогим. За бажання легко можна знайти борщ за 25 грн. Топові ресторани селища просять більше, проте пропонують більш різноманітне меню, що складається зі страв болгарської, грецької та середземноморської кухні.

На 300 гривень тут можна непогано посидіти навіть з алкоголем.

Разом: харчування на відпочинку в Затоці обійдеться вам в 200-900 грн в день, в залежності від ваших кулінарних уподобань.

Ціни на житло

Вартість житла в Затоці здорово відрізняється. Приватний сектор пропонує розміщення за 250 і більше гривень з людини, а ось ціна в готелях буде трохи вище.

Хороший номер з кондиціонером обійдеться вже від тисячі гривень на двох - наприклад, тут. В цю ціну входить і сніданок, що добре, тому що харчування - значна частина витрат на відпустку.

У Затоці є пропозиції і за 6000 грн, але вони розраховані на кілька сімей або на велику компанію.

Разом: заплатити за проживання доведеться 250-1500 грн на добу з людини.

А як щодо розваг?

Курортна Затока все так же пропонує відпочивальникам масу барів, караоке, парк атракціонів, аквапарк і дельфінарій.

Ціна одного сеансу в місцевому луна-парку - від 40 до 70 грн, залежно від атракціону. Квиток на день в аквапарку обійдеться дорослому в 600 грн, дитині - в 400. Правило оптом дешевше тут теж працює, якщо плануєте відпочивати в Затоці все літо - беріть повний абонемент за 1100 грн. Або триденний за 750, це вже вигідніше, ніж 600 за день розваги.

Разом: дозвілля - найскладніша стаття бюджету, з урахуванням того, що для декого найкраща розвага - книга на пляжі, інші ж їдуть тусуватися і відпочивати. Умовно, вартість розваг можна визначити в 0-800 грн.

Що ми маємо в результаті?

Для розуміння повної картини бюджету на відпочинок потрібно врахувати також транспортні витрати і необхідні перед відпусткою покупки. З першим все складно, оскільки в Затоку можна дістатися з усіх точок України найрізноманітнішими способами: поїздом і автобусом, особистим авто або з попутниками. Blablacar відвезе з Києва за 300-400 грн, з Одеси можна домовитися за 50 і менше гривень.

Орієнтовно, найбільш бюджетна тижнева відпустка в Затоці обійдеться вам в суму від п'яти тисяч гривень. Це якщо економити на житлі, харчуватися в недорогих закладах і не надто вже витрачатися на розваги.

Верхній поріг відпочинку порахувати важко. Припустимо, ви виберете найдорожчу віллу, проживання в якій на одну людину коштує 1500 грн в день і будете харчуватися виключно в М'яснику і Морі або Аккерманській Рив'єрі. А в перервах між цим станете вести повноцінне нічне життя і не пропустите жодного аттакціона.

У цьому випадку ваш тижневий бюджет на відпустку може розростися до 20-25 тисяч гривень, тобто, набагато дорожче за який-небудь середню Туреччину.

Висновок один: в Затоку можна їхати при будь-якому бюджеті, і якщо порівнювати свої бажання з можливостями - можна відмінно провести час. І навіть не розоритися.

Джерело: shopping.nv.ua


    фейсбук