Відомий ведучий уточнив, що база на курорті призначена для тренування українських олімпійців.

Український журналіст Роман Вінтонів, відомий під псевдонімом Майкл Щур, нарікав на умови відпочинку у Славському Львівській області. Його обурили дорожнеча та відсутність нормального сервісу. Після цього, він вирішив з'ясувати, хто ж є власником бази на горі Тростян. Виявилося, що це Міністерство внутрішніх справ України.

Про це Майкл Щур розповів у своєму Facebook.

"Після попереднього посту почав цікавить горою Тростян. Я навіть уявити собі не міг, що вийду на міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського. Швидко ми дісталися до верхівки, правда? От би так підйомники на Тростяні працювали!"- йдеться в публікації.

Відомий ведучий уточнив, що база - "не прямо його", а призначена для тренування українських олімпійців. На горі Тростян знаходиться навчально-спортивна база олімпійської підготовки "Динамо", підйомник там - з вартістю скіпаса на день 900 гривень - належить Львівській обласній організації ФСТ "Динамо", яку очолює начальник Львівської обласної поліції Василь Віконський.

Хоча на сайті Львівського ФСТ "Динамо" і є інформація про базу, чи проводяться там насправді тренування спортсменів - не ясно. Управляє базою на горі Тростян в.о. директора Олександр Володимирович Антоненко, а форма власності у бази - "колективна".

В описі на сайті вказуються дані про пропускну здатність - підйомники 1791 / готель 160 / траси 2600, а середня кількість відвідувачів на день - 840 людей. Майкл Щур тут же додав, що за його оцінками - десь за пару зимових вік-ендів можна зібрати мільйон гривень.

"Скіпас на 1 день на базі МВС на горі Тростян коштує 900 грн. На сайті Динамо написано, що середня кількість відвідувачів на день 840. Питання: за скільки днів Тростян заробить 950 тисяч гривень? Нагадую 950 тис - це бюджет закупівель Львіського Динамо у 2015-му році. Крім Тростяна у них там ще є Спорткомплекс, Палац спорту, басейн, база зимових видів спорту у Львові, і база відпочинку у Моршині. Отже скільки днів? Я думаю за два вікенди максимум. Два сніжних вікенди і вони назбирали мільйон. Можу помилятись. Це небагато насправді. Впевнений, що там більша сума. Пропускна спроможність підйомників 1791/день" - пише Щур.


    фейсбук