Музей Ханенків планує відкрити бібліотеку для відвідувачів. Востаннє вона була доступна для широкого загалу у 1920-х роках.

Про це повідомила директорка музею Юлія Ваганова, передає Суспільне.

"У Музеї Ханенків є прекрасна бібліотека. Ця бібліотека за традицією пострадянською була переважно закритою, хоча у 1920-х роках вона була відкритою. І люди могли приходити й вільно користуватися нею [...] Ми б хотіли показати окремі частини цієї бібліотеки, зробити її частково публічною, розказати історію цієї бібліотеки", — говорить вона.

Ваганова говорить, що бібліотека має книжки від кінця 19-го сторіччя — всі ці книжки належали Варварі та Богдану Ханенкам.

Також у колекції є й цінні екземпляри книжок, надрукованих за радянських часів.

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (неофіційна назва: Музей Ханенків, попередня назва: Київський музей західного та східного мистецтва) — музей світового мистецтва, що презентує найзначніші в Україні колекції мистецтва Європи, Азії та Давнього світу. Музей засновано в 1919 році відповідно до заповіту колекціонера Богдана Ханенка (1917) та дарчої його дружини Варвари на ім'я Всеукраїнської академії наук (1918).

Колекція музею включає оригінальні твори живопису європейських майстрів, як-от Пітера Пауля Рубенса та Франсуа Буше. Є збірки скульптури та прикладного мистецтва Європи, колекції красного й ужиткового мистецтва Ірану, Тибету, Китаю та Японії, невеликі збірки мистецтва давнього Єгипту, Греції та Риму.


    фейсбук