Політ швидкий і шумний. Змахи крил супроводяться характерним свистом «віть-віть- віть-віть-віть-віть». Звуки — найчастіше картаве крякання. Самці в період розмноження видають хрипкий свист, а самка восени і взимку — голосне «куак-куак-куак-куак». Оселяється в поймах рік, на зарослих озерах, заводях, трав'янистих болотах тощо. Гніздиться по всій території України.
Перелітний і частково зимуючий птах.
Мезинський національний природний парк — місце, де починалася історія
Україна вміє дивувати. І якщо ви шукаєте справді унікальне місце — зверніть увагу на Мезинський національний природний парк у Чернігівській області.
Найстарішому човну, що було знайдено на дні Чорного моря - 2400 років
Підводний світ Чорного моря зберігає безліч таємниць та цікавинок. Одна із них - човен, що затонув 2400 років тому. Відкриття свідчить про те, що в...
В Україні знаходиться найбільший у світі штучний ліс
Штучний ліс було висаджено на Херсонщині аби зупинити пустелю Олешківські піски (до слова теж найбільшу Європі)