Яструбина сова
Мало обережний птах. Ночує на деревах, частополюс вдень. Дуже рухливий. Політ швидкий (нагадує політ денних хижаків). Після кількох змахів проноситься вперед, не рухаючи крилами. Інколи зупиняється в повітрі на одному місці, як звичайний боривітер.
Звуки — характерна трель «лю-лю-лю- лю-лю» або «кіякія-кіяяк».
В Україні — рідкісний залітний зимовий птах Полісся і північних районів Лісостепу (Київська область); восени 1976 р. спостерігали на заході України (урочище Гора Воронівського лісництва).
Червоногородський водоспад найпотужніший та найбільший водоспад рівнинної України
Червоногородський 16-метровий водоспад має чотири каскади. Це найпотужніший та найбільший водоспад рівнинної території України.
Українське лікувальне озеро Кунігунда ніколи не замерзає і дозволяє відчути невагомість
Озеро Кунігунда - це соляне озеро, концентрація солі в якому досягає 146-150 %, а вода в цих місцях має підвищену концентрацією брому. Кунігунда...
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України. Попри те, що вона входить до більшості туристичних рейтингів України, про неї...