Фестиваль-конкурс різників свиней "Діснотор" (26 січня)
З забоєм свиней і приготуванням страв із свинини в Закарпатті пов'язано традиційне свято "Діснотор", в рамках якого проходить конкурс різників.
Професійні різники з різних сіл Закарпаття з самого ранку до пізнього вечора демонструють свою майстерність, а кулінари - готують з парної свинини різноманітні традиційні закарпатські страви - шкварки, гурки, ковбаси та інше. І все це під гарну закарпатське вино і кращу самогнку.
«Діснотор» (“дісно” – свиня, “тор” – поминк.
Найстарішому човну, що було знайдено на дні Чорного моря - 2400 років
Підводний світ Чорного моря зберігає безліч таємниць та цікавинок. Одна із них - човен, що затонув 2400 років тому. Відкриття свідчить про те, що в...
Найвисокогірніша будівля України, в якій жили й працювали люди
На карпатській горі Піп Іван в Івано-Франківській області досі збереглися руїни старої астрономічної і метеорологічної обсерваторії під назвою...
Озеро Світязь - найбільше і найглибше озеро природного походження в Україні
Розташований Світязь неподалеку смт Шацьк, центру відновленого в 1993 році району.