ГІБІСКУС ЇСТІВНИЙ
Поширення
Культивують на півдні як харчову рослину.
Сировина
Споживають (відвареними або консервованими) молоді (3—6-денні) зав'язі.
Хімічний склад
Молоді зав'язі містять значну кількість білків, слиз, аскорбінову кислоту (до 45 мг% ), каротин, вітаміни групи В.
Фармакологічні властивості і використання
Рослина має сечогінні властивості. Плоди Г. ї.— цінний дієтичний продукт для хворих на гастрит і виразкову хворобу шлунка й дванадцятипалої кишки, їх їдять вареними або смаженими, використовують для приготування супів і соусів, сушать, заморожують, консервують.
Кам'яне село вважають одним з незрозумілих чудес світу
Кам'яне село вважають одним з незрозумілих чудес світу - тільки природа або вищі сили могли створити такий феномен: прямо посеред лісу загубилися...
В Україні знаходиться центр Європи
Хочете побувати у центрі Європи? Тоді Вам обов’язково слід відвідати Закарпаття. Адже у центрі Європи знаходиться географічний центр Європи. Точне...
Кам’янець-Подільський - найбільше у світі місто-фортеця, яке розміщене на півострові
Кам’янець-Подільський - найбільше у світі місто-фортеця, яке розміщене на півострові