ЧАПОЛОЧ ПАХУЧА
Поширення
Чаполоч пахуча росте переважно на Поліссі та в Лісостепу в соснових і мішаних лісах, на пісках, лісокультурних площах, вирубках і галявинах.
Сировина
Використовують траву чаполочі, яку заготовляють після цвітіння рослини, зрізуючи листки й безплідні пагони серпом або ножем вище прикореневих буруватих листків. Після видалення квіткових волотей траву сушать у затінку. Сухої трави виходить 50 % .
Хімічний склад
Трава чаполочі містить кумарин (0,2 % ), який надає їй ароматичного запаху, р-кумарову, ферулову й мелілотову кислоти. Дані про наявність у рослині алкалоїдів сумнівні.
Лікарські форми і застосування
ВНУТРІШНЬО — настій трави (1 столову ложку сировини настоюють 30 хвилин на склянці окропу в закритій посудині) по 1 столовій ложці 3—4 рази на день за 10—15 хвилин до іжі.
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України. Попри те, що вона входить до більшості туристичних рейтингів України, про неї...
Фортеця Меджибіж одна з найбільших і найдавніших фортифікаційних споруд України
Меджибізький замок – легендарне давньоруське укріплення, що успішно протистояло татарським навалам. Місто розкинулося на високому лівому березі...
В Україні знаходиться центр Європи
Хочете побувати у центрі Європи? Тоді Вам обов’язково слід відвідати Закарпаття. Адже у центрі Європи знаходиться географічний центр Європи. Точне...