Україна туристична

Main Menu

  • НОВИНИ
  • День міста
  • Україна в цифрах
  • Цікава Україна
  • Топ-10
  • СТАТТІ
  • Додаткове меню
  • ФЕСТИВАЛІ
 

У Львові презентують меню з Титаніка за день до трагедії

Деталі
Туристичні новини
03 червня 2014
Перегляди: 1390

«Меню як мистецтво - ІІ» - під такою назвою вже вдруге в рамках гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» пройде виставка французьких та американських ресторанних меню ХIХ ст. - першої половини ХХ ст. Зібрав цю унікальну колекцію відомий львівський ресторатор Вардкес Арзуманян. Триватиме експозиція з 10 по 30 червня 2014 р.  в Палаццо Бандінеллі, Львівський історичний музей (пл. Ринок, 2).

На виставці буде презентовано близько сотні меню, які були оформлені відомими французькими графіками ХХ ст. – Франциском Пульбо, Жоржем Емаром, Луї Жу, Жоржем Вілла та ін. Вишукані, майстерно зроблені, вони вирізняються естетикою, деякі сповнені еротики, а деякі – тонкого гумору.

Цьогоріч експозиція приверне увагу раритетним експонатом, який нещодавно поповнив колекцію Вардкеса Арзуманяна, – меню Титаніка за день до трагедії. Також яскравими акцентами виступлять два меню з оригінальними ілюстраціями Альфонса Мухи.

«У першу чергу хочеться зауважити, що меню - це спосіб комунікації з аудиторією, - розповів Вардкес Арзуманян. -  І ось тут вже різні інтерпретації цієї комунікації. У минулому столітті, наприклад, ресторатори створювали меню спільно з відомими художниками, і за допомогою живопису передавали цілу історію. Меню має набагато більшу цінність, ніж багато хто собі зараз представляє. І це дійсно справжнє мистецтво, що я і хотів продемонструвати, організувавши цю виставку. У моїй колекції ще понад 1000 цікавих меню, і я сподіваюся, що в найближчому майбутньому у мене буде можливість показати і їх теж», - додав ресторатор.

Директор Фестивалю «Львів на тарілці» Андрій Сидор зазначив: «Ми ставимо собі за мету спільно з рестораторами, шеф-кухарями, митцями, львовознавцями презентувати традиційну Львівську кухню, а також дати поштовх до створення нової гастрономічної культури міста, яка стане важливою складовою його унікального, особливого стилю життя».

Нагадаємо, з 28 по 30 червня у Львові відбудеться III Гастрономічний Фестиваль «Львів на тарілці», який презентує особливий смак страв Львівської кухні. Традиційно в рамках фестивалю пройде Ярмарок та вечеря страв львівської кухні.


  • Попередня
  • Наступна

    Цікава Україна
    лист. 21, 2016

    Кам’янець-Подільський - найбільше у світі місто-фортеця, яке розміщене на півострові

    Кам’янець-Подільський  - найбільше у світі місто-фортеця, яке розміщене на півострові

    Цікава Україна
    лют. 24, 2016

    Затоплена церква у Ржищеві - оповита легендами

    Складно повірити, але колись на тому самому місці, де нині розлилося водосховище, розташовувалося мальовниче українське село Гусинці.

    Цікава Україна
    вер. 10, 2016

    Арбузинський каньйон одне з найкрасивіших місць України

    Арбузинський каньйон Арбузинський каньйон – це молодший брат Актовського каньйону. Названий так, бо крізь валуни вперто пробиває собі дорогу річка...

    Copyright ©2025 Україна туристична


    main version