Україна туристична

Main Menu

  • НОВИНИ
  • День міста
  • Україна в цифрах
  • Цікава Україна
  • Топ-10
  • СТАТТІ
  • Додаткове меню
  • ФЕСТИВАЛІ
 

Кращі рецепти вареників та млинців до Масляної

Деталі
Туристичні новини
16 лютого 2015
Перегляди: 878

Сьогодні, 16 лютого, починається Масляна, або Сиропусний тиждень- останній тиждень перед Великим постом.

Пропонуємо найкращі рецепти головних страв цього святкового тижня - вареників і млинців.

 

Вареники з сиром

Інгредієнти:

для тіста:

яєчні білки - 3 шт,

вода - 0,5 ст,

молоко - 0,5 ст,

сіль - 0,5 ч.л,

борошно - 5-6 ст

для сирної начинки:

сир жирний - 250 г,

яєчний жовток - 1 шт,

цукор - 1-2 ст. л,

масло вершкове - 1 ст.л

Яєчні білки змішати з водою, молоком, сіллю і добре розмішати. Поступово додаючи в яєчну масу борошно, замісити круте тісто. Тісто накрити серветкою або кришкою і залишити на 30-40 хв (це робиться для того, щоб тісто стало більш еластичним).

Приготувати сирну начинку. Сир розтерти з цукром, яєчним жовтком і розтопленим вершковим маслом.

Відрізаємо частина готового тіста, розгортаємо його качалкою в тонкий пласт і вирізаємо склянкою кружечки.

На середину кожного вирізаного кружечка кладемо чайну ложку начинки і защипувати краї вареника.

Варити вареники в киплячій підсоленій воді (на 4 л води неповну ст. ложку солі). Коли вони спливуть, потрібно спробувати їх на готовність, потім вийняти шумівкою і відразу подавати на стіл. Зверху на готові вареники можна покласти шматочок вершкового масла або полити їх сметаною.

 Вареники з сиром на пару

Інгредієнти:

Для тіста:

0,5 л. кефіру (або кислого молока)

700 гр. борошна

0,5 ст.л. солі

1 ч.л. з гіркою соди

Начинка:

500 гр. сиру

1 жовток

Сіль за смаком

Сир ретельно перемішати з жовтком і сіллю.

Борошно просіяти. У кефірі розчинити сіль і соду і поступово додати просіяне борошно.

Замісити м'яке тісто і розкачати завтовшки - 1см.

Стаканчиком вирізувати кружечки, покласти сир і зліпити вареник.

Варити на пару близько 10 хвилин.

 Звичайні млинці

Інгредієнти:

Борошно - 330 г

Яйце (50 г) - 1 шт

Цукор - 20 г

Масло вершкове - 25 г

Молоко - 550 г

Дріжджі (сухі) - 7 г (свіжі - 20 г)

Сіль - 7 г

Насамперед потрібно підготувати дріжджі. Молоко злегка підігріти, відлити 100 г і розчинити в ньому дріжджі, відставити хвилин на 10.

У молоці, що залишилося (450 г) розчинити сіль і цукор, ввести молоко з дріжджами, розмішати.

Вбити яйце і всипати просіяне борошно, розмішати.

Розтопити масло і теж влити в тісто, розмішати вінчиком або міксером.

Виходить гладке тісто, консистенція - рідка сметана.

Поставити в тепле місце на 3-4 години, за цього час тісто потрібно пару раз перемішати, "обмять".

Через цього час випікати млинці з двох сторін на розігрітій сковороді з додаванням олії, або масла.


  • Попередня
  • Наступна

    Цікава Україна
    лют. 24, 2016

    Українське біле озеро називають озером молодості

    Біле озеро Озеро карстового походження з чистою і прозорою водою.

    Цікава Україна
    жовт. 27, 2013

    Фортеця Меджибіж одна з найбільших і найдавніших фортифікаційних споруд України

    Меджибізький замок – легендарне давньоруське укріплення, що успішно протистояло татарським навалам. Місто розкинулося на високому лівому березі...

    Цікава Україна
    лист. 8, 2013

    Найстарішому човну, що було знайдено на дні Чорного моря - 2400 років

    Підводний світ Чорного моря зберігає безліч таємниць та цікавинок. Одна із них - човен, що затонув 2400 років тому. Відкриття свідчить про те, що в...

    Copyright ©2025 Україна туристична


    main version