У Львові на відкритті фестивалю варили каву у 20-літровій джезві
Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в оргкомітеті фестивалю.
«До цієї події наші ковалі спеціально виготовили величезну джезву - більше як на 20 літрів. І діючий чемпіонат світу з приготування кави в джезві - Давіде Берті, якого ми запросили з Італії, заварив всім гостям фестивальну каву», - розповіли організатори свята.
Також до урочистостей були виготовлені оригінальні фестивальні горнятка. Конкурс на створення фестивальної філіжанки з-поміж 25 дизайнерів виграла Олександра Квик. Фестиваль триватиме до неділі, 27 вересня. У ці дні тут відбудуться майстер-класи та змагання з обсмажування та приготування кави, тур кав'ярнями Львова й голосування за найкращий заклад, виставка кавового обладнання й аксесуарів, Кавовий ярмарок та інші заходи. В суботу «велофанів та кавоманів» запрошують на спільну поїздку старовинними вуличками Львова - «Кавову Веломилю».
Під час фестивалю збиратимуть кошти на потреби львівської лікарні Охматдит: на благодійність піде по 1 гривні з кожного проданого квитка та вся сума, зароблена з продажу солодкої вати.
Його називають «Каньйоном Диявола»
Актовський каньйон – це унікальне місце, де ансамбль стрімких скель і гранітних валунів поєднується зі світом рослин. Його називають «Каньйон...
Найвисокогірніша будівля України, в якій жили й працювали люди
На карпатській горі Піп Іван в Івано-Франківській області досі збереглися руїни старої астрономічної і метеорологічної обсерваторії під назвою...
Українське лікувальне озеро Кунігунда ніколи не замерзає і дозволяє відчути невагомість
Озеро Кунігунда - це соляне озеро, концентрація солі в якому досягає 146-150 %, а вода в цих місцях має підвищену концентрацією брому. Кунігунда...