У Львові відбулось Національне Свято Шоколаду
Цього разу організатори значно розширили професійну складову - в рамках свята відбувся перший Національний чемпіонат з кондитерського мистецтва «BISCOTTI chef кондитер».
Вісім професійних кондитерів, шеф-кондитерів, помічників шеф-кондитерів, шоколатьє змагались за звання найкращого. Кожен учасник протягом двох днів Національного чемпіонату з кондитерського мистецтва, 17-18 жовтня, мав приготувати шоколадну скульптуру, торт (антреме) та цукерки.
Оцінювали майстерність учасників журі, до складу якого увійшли світові чемпіони кондитерського мистецтва та найкращі українські експерти: Патрик Казула, Заза Кассашвілі, Валерій Созановський, Марія Шрамко, Еммануель Амон, Валентин Штефаньо, Світлана Смерічка та Анастасія Фесун.
Титул «Шеф-кондитер BISCOTTI 2015 року» отримав Ігор Заріцький (Мукачево).
«Я вже маю невеличкий досвід у такому чемпіонаті, тішусь, що переміг. Може колись буду у складі журі . Це перемога не тільки моя, а й всіх нас: учасників, журі, організаторів, співорганізаторів та всіх, хто був присутній і підтримував нас. Низький вам всім уклін», - говорить Ігор Заріцький.
Цьогоріч на Національному Святі Шоколаду була задіяна соціальна складова. Відтак, гривня із кожного вхідного квитка на фестиваль буде скерована на оснащення кардіологічного профілю педіатричного відділення ЛОДКЛ ОХМАТДИТ. Протягом трьох днів організаторам вдалось зібрати 12 597 грн.
«З кожним нашим проектом ми намагаємось підтримувати тих, хто потребує допомоги. Зібрані кошти із вхідних квитків наших осінніх фестивалів ми скеровуємо на кардіологічне обладнання ОХМАТДИТу. Також на початку листопада плануємо провести благодійний аукціон шоколадних скульптур, створених учасниками Чемпіонату «BISCOTTI chef кондитер», - зазначив Андрій Сидор, директор Національного Свята Шоколаду.
Організаторами було витрачено понад 6 тонн шоколаду на створення 19 скульптур, головної фестивальної скульптури (600 кг), шоколадної залізниці, декору та частування гостей Свята.
Вже вп’яте у рамках Національного Свята Шоколаду відбувся Чемпіонат кондитерів – аматорів. Ця подія створена для тих, хто цікавиться кондитерським мистецтвом, шукає натхнення та поштовх для розвитку. Цього року за звання кращого кондитера-аматора змагалися 6 учасників. Перемогу здобула Четирбук Ольга, яка приготувала шоколадні трюфелі.
Приємний сюрприз очікував на усіх відвідувачів Національного Свята Шоколаду – частування фестивальним какао. За три дні Свята було випито 1200 літрів шоколадного напою.
Окрім цього, кожен охочий зміг власноруч виготовити свою шоколадну свічку разом із майстрами Львівської свічкової мануфактури. Для маленьких відвідувачів шоколадного фестивалю працювала «Дитяча шоколадна країна». Також було встановлено «шоколадні» мистецькі інсталяції: 5-метровий шоколадний млин з велетенським фестивальним ведмедем, гігантська 9-метрова шоколадна коробка цукерок. Розважали на Святі маленьких та дорослих гостей клоуни краківського театру «Wagabunda».
Організатор фестивалю: компанія «ДікАрт».
Офіційний цукор фестивалю ТМ «Діамант».
Партнер Чемпіонату кондитерів-аматорів та організатор Національного Чемпіонату «BISCOTTI Chef Кондитер-2015» - ТМ BISCOTTI.
Стратегічний партнер - DGF International Culinary Concept.
Спеціальний партнер та ідеолог - DGF International Culinary School.
Технічний партнер Чемпірнату кондитерів-аматорів - Kenwood.
Шолоховський водоспад виник ще у мезозойську еру
Шолоховський водоспад у народі відомий під назвою «Червоне каміння».
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України. Попри те, що вона входить до більшості туристичних рейтингів України, про неї...
Озеро Світязь - найбільше і найглибше озеро природного походження в Україні
Розташований Світязь неподалеку смт Шацьк, центру відновленого в 1993 році району.