У Києві бушує смертельна хвороба
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів зафіксувала 8 випадків захворювання на ботулізм у Києві.
Про це повідомляють в Українській Правді.
“Станом на вчорашній день зафіксовано 8 випадків захворювання”, – сказав начальник Держпродспоживчслужби Києва Олег Рубана.
Установлено, що захворілі вживали консервовану тушонку “Курка по-домашньому “Здорово” ТМ “Перший ряд”, вироблену ТОВ “Фабрика Здорово” у Чернігові 10 лютого.
Епідеміологічне розслідування триває.
Держпродспоживчслужба має намір передати результати епідеміологічного розслідування в правоохоронні органи.
Ботулізм – це смертельно небезпечне харчове отруєння, що виникає при вживанні продуктів, які містять ботулотоксин. Ботулотоксин – один з найсильніших серед відомих токсинів, що блокує нервову функцію і призводить до дихального і скелетно-м’язового паралічу.
Смертність в Україні від ботулізму сягає 20% усіх захворілих. Найчастіше ботулотоксин виділяють з в’яленої риби, м’ясних консервованих продуктів – паштетів, тушкованих м’ясопродуктів, консервованих грибів та овочевих салатів домашнього виготовлення.
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України. Попри те, що вона входить до більшості туристичних рейтингів України, про неї...
Замок «Паланок» - це одна з рідкісних українських пам'яток, які мають настільки багату історію (фотозвіт)
Надзвичайний історичний пам'ятник ХІV-ХVII століття, знаменитий своєю архітектурою - замок «Паланок» так оригінально названий через споруджені...
Озеро Кагул - український вирій
Кагул – це українське озеро, яким неможливо намилуватися.