Українцям відкрили забутий напій контабас
Кілька років тому в український кулінарний лексикон увірвалося нове, або краще сказати забуте, слово «контабас».
Контабас - це стародавній український напій, що виготовляється на основі спеціально підготовленого дистиляту та витримується у скляних кубах на свіжозрізаних бруньках чорної смородини.
Появою цього напою завдячуємо Романові та Андрію Пелехам, які знайшли у 2018 році на Закарпатті 100 л контабасу із запасів 1993 року, але що найважливіше, разом з напоєм було віднайдено загублений рецепт виготовлення. Це дало можливість хлопцям налагодити виробництво і тепер кожен може скуштувати цей ароматний напій.
На сайті kontapel.com/ вказано, що напій має присмак деревних нот, кави, гіркого чорного шоколаду та зеленого яблука.
Шолоховський водоспад виник ще у мезозойську еру
Шолоховський водоспад у народі відомий під назвою «Червоне каміння».
Найвисокогірніша будівля України, в якій жили й працювали люди
На карпатській горі Піп Іван в Івано-Франківській області досі збереглися руїни старої астрономічної і метеорологічної обсерваторії під назвою...
Українське біле озеро називають озером молодості
Біле озеро Озеро карстового походження з чистою і прозорою водою.