Фестиваль куті у Тернополі встановив рекорд
Фестиваль куті у Тернополі встановив рекорд
1300 літрів головної різдвяної страви зварили у Тернополі під час першого в Україні фестивалю куті.
«Кутю варили за давнім галицьким рецептом найкращі господині Тернопільщини», - розповів начальник обласного управління культури Григорій Шергей.
На приготування страви пішло шість мішків пшениці, а це майже 300 кілограмів збіжжя, пів центнера меду, маку та горіхів, 30 кілограмів родзинок.
Факт встановлення рекорду зафіксувала представник Книги рекордів України.
Після того, як рекорд було зафіксовано, усі, хто зібрався на театральному майдані Тернополя, мали нагоду безкоштовно скуштувати куті та гарячого узвару.
Але фестиваль не обмежився лише цією подією - широке різноманіття різдвяних страв представили гостям та учасникам заходу господині з усіх районів Тернопільщини. Свято супроводжувалося виступами колядників, вертепів та вінчувальників.
В рамках фестивалю також відбувся конкурс різдвяних зірок, з якими з давніх-давен гурти колядників ходили від хати до хати, прославляючи Різдво.
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України
Бакота – один з найбільш недооцінених туристичних об’єктів України. Попри те, що вона входить до більшості туристичних рейтингів України, про неї...
Затоплена церква у Ржищеві - оповита легендами
Складно повірити, але колись на тому самому місці, де нині розлилося водосховище, розташовувалося мальовниче українське село Гусинці.
Замок «Паланок» - це одна з рідкісних українських пам'яток, які мають настільки багату історію (фотозвіт)
Надзвичайний історичний пам'ятник ХІV-ХVII століття, знаменитий своєю архітектурою - замок «Паланок» так оригінально названий через споруджені...