Україна туристична

Main Menu

  • НОВИНИ
  • День міста
  • Україна в цифрах
  • Цікава Україна
  • Топ-10
  • СТАТТІ
  • Додаткове меню
  • ФЕСТИВАЛІ
 

У Львові пройде перша післявоєнна українсько-польська гастрономічна дуель

Деталі
Туристичні новини
04 лютого 2013
Перегляди: 5166

У Львові пройде перша післявоєнна українсько-польська гастрономічна дуель

13-14 березня у Львові відбудеться Міжнародний форум «Галицька кухня: славні традиції, велике майбутнє».

Участь у форумі візьмуть декілька десятків рестораторів, кухарів, науковців, письменників, журналістів з України та Польщі.

 

«Чи можна вважати галицьку кухню автономним кулінарним та культурним феноменом, чи є вона частиною української або польської кухні? Чи можна вважати традиційними галицькими стравами наїдки, завезені в українську частину Галичини після 1939 року? Чи може галицька кухня стати аналогом провансальської чи баварської кухні, але на теренах України та Польщі? Якими взагалі є критерії галицької кухні?» –  ці та інші питання обговорюватимуть під час теоретичної частини конференції.

Практична частина Форуму передбачає проведення Ярмарку галицьких продуктів 14 березня у дворику Музею Ідей на вулиці Валовій або в подвір’ї Ратуші. Тут заплановано спільне приготування учасниками однієї з традиційних галицьких страв. Також відбудеться низка гастрономічних екскурсій і майстер-класів.

Фінальним акордом форуму стане Перша післявоєнна українсько-польська гастрономічна дуель. Двоє кухарів – один з України, один із Польщі – прилюдно готуватимуть ту саму страву, але за своїми власними рецептами. Окрім атракційної складової та пригощання гостей, така дуель дасть можливість зрозуміти, наскільки схожими між собою на цей момент є польський та український варіанти галицької кухні.

Міжнародний форум – лише один із проектів, який реалізовуватиметься в рамках програми розвитку галицької кухні. Найближчими роками Клуб галицької кухні планує організувати у Львові та інших містах Галичини також низку майстер-класів, конференцій, гастрономічних фестивалів, сформувати бібліотеку галицької кухні (як онлайн, так і офлайн), створити Інтернет-портал,який стане майданчиком для знайомства, дискусій і налагодження співпраці між рестораторами, виробниками продукції, науковцями, журналістами тощо.

Більш детально читайте в матеріалі «Міжнародний форум «Галицька кухня: славні традиції, велике майбутнє» у Львові (13-14 березня)»

 


  • Попередня
  • Наступна

    Цікава Україна
    жовт. 31, 2013

    У Чорному морі є свій "Бермудський трикутник"

    У  Чорному морі, біля берегів України є свій Бермудський трикутник.  Де так само з незрозумілих причин гинуть кораблі та зникають літаки. Вчені...

    Цікава Україна
    лют. 23, 2016

    Його називають «Каньйоном Диявола»

    Актовський каньйон – це унікальне місце, де ансамбль стрімких скель і гранітних валунів поєднується зі світом рослин. Його називають «Каньйон...

    Цікава Україна
    лист. 8, 2013

    Найстарішому човну, що було знайдено на дні Чорного моря - 2400 років

    Підводний світ Чорного моря зберігає безліч таємниць та цікавинок. Одна із них - човен, що затонув 2400 років тому. Відкриття свідчить про те, що в...

    Copyright ©2025 Україна туристична


    main version