Україна туристична

Main Menu

  • НОВИНИ
  • День міста
  • Україна в цифрах
  • Цікава Україна
  • Топ-10
  • СТАТТІ
  • Додаткове меню
  • ФЕСТИВАЛІ
 

У Львові створять Міжнародний клуб галицької кухні

Деталі
Туристичні новини
06 березня 2013
Перегляди: 4646

У Львові створять Міжнародний клуб галицької кухні

У Львові створять Міжнародний клуб галицької кухні. Організація буде популяризувати традиції кухні. Над цим працюватимуть ресторатори, кулінари, дослідники, журналісти й громадські діячі з різних країн.

Клуб офіційно розпочне роботу під час І Міжнародного форуму “Галицька кухня: славні традиції, велике майбутнє”. Тоді буде вручено перші нагороди послам галицької кухні — за популяризацію та розвиток гастрономічної культури.

“Ставимо перед собою мету - дати поштовх для популяризації галицької кухні. Сподіваємось, що за 5-10 років буде дуже багато ресторанів, які спеціалізуються саме на цій кухні, - сказав Марк Зархін, голова організаційного комітету форуму. - Саме таким чином 40 років тому діяли французькі кулінари, за таким механізмом популяризували свої страви і скандинавські колеги”.

Як повідомляє «Галичина.інфо», Клуб займеться науковими дослідженнями для вивчення різних аспектів галицької кухні. Їх публікуватимуть на спеціальному сайті. “Розмістимо інформацію різного роду — цікаві дослідження, рецепти, підхід до приготування страв, історія. Це буде цікаво як для науковців, студентів, так і для кулінарів і господинь”, - додав пан Зархін.
Клуб також вестиме видавничу діяльність - щороку видаватиме два випуски кулінарного альманаху, присвяченого галицькій кухні, брошуру з науковими напрацюваннями, а також книгу традиційних переписів.

Щороку буде й форум та низка кулінарних фестивалів. Ще цьогоріч організатори форуму мають намір влаштувати конкурс господинь “Стара пательня”.

Задумали й знакування ресторанів та продуктів. “Для ресторанів готується спеціальний знак “Галицька кухня — тут”. Він означає, що в меню закладу є страви, приготовані за традиційними рецептами і відповідають міжнародному стандарту регіональної кухні. Для виробників продукції -- “Галицький продукт” та “Контроль по території”.

Ще один аспект діяльності — розробка гастрономічних турів, зокрема за напрямом Тернопіль-Львів-Перемишль-Ряшів-Краків.

А також — транскордонна співпраця. Йде мова про максимальне залучення міжнародних грантів та участь у міжнародних програмах для того, аби дати поштовх до розвитку не лише представникам ресторанного бізнесу, а й тим, хто займається сільським господарством.

У Львові влаштують науково-практичну конференцію “Галицька кухня: славні традиції — велике майбутнє”. Відкриття відбудеться 13 березня в Франковому університеті, а сам форум триватиме два дні.

Вперше буде зібрано і практиків з одного боку, і науковців, зокрема, істориків, етнографів — з іншого. Це будуть фахівці з Польщі, Західної України (Тернопільщина, Прикарпаття).

 


  • Попередня
  • Наступна

    Цікава Україна
    лют. 23, 2016

    Озеро Кагул - український вирій

    Кагул – це українське озеро, яким неможливо намилуватися.

    Цікава Україна
    лист. 2, 2013

    Найстаріший з діючих мостів України було збудовано ще в ХІІІ ст.

    Найдавніший міст України знаходиться у м. Феодосії. Його збудували генуезці ще в ХІІІ ст. Міст функціонує ще й сьогодні. Його довжина становить 10 м.

    Цікава Україна
    черв. 17, 2013

    Відкриваємо Україну. Печера Кришталева - одна з найбільших печер України

    Кришталева печера (Кривченська) - карстова печера в гіпсах. Знаходиться в селі Кривчому (Тернопільська область). Одна з найбільших печер в Україні.

    Copyright ©2025 Україна туристична


    main version