За 200 років до того, як у Європі відкрилася перша кав’ярня, кавовим смакоком уже насолоджувалися у Хотині
Найвідомішою є історія Юрія Кульчицького - українця, який, як відомо, відкрив Європі каву і збагатив її смак додаванням цукру та молока.
Однак, клієнти його кав’ярень – не були першими європейцями, які скуштували кавовий напій, адже у Хотині каву пили, за історичними даними, вже у 1472 році — за 200 років до того, як вона з'явилася у Європі
За деякими свідченнями, після відступу військ у залишеному ними турецькому обозі, під стінами міста знайшли мішок з дивними зеленими зернами. Ця версія дуже схожа на історію Кульчицького у Відні, але кінцівка в тій історії була дещо інша. Їх спершу давали їсти то коням, то коровам. Ті "крутили носом". А потім хтось додумався зерна підсмажити і приготувати такий самий напій, який за окупації турками готували яничари. І ось тоді й було випито першу на території України чашку кави. Так почалася історія кави в Україні.
Популярною кава була і в конкурентові Хотина – Камянцю-Подільському, в якому, на час відкриття першої кавярні у Відні, вже функціонувало 10 таких закладів.
Сьогодні складно реконструювати, де саме у Європі відкрилася перша кав’ярня, однак зрозуміло одне, що Українські кавові заклади – були одними з перших.
Його називають «Каньйоном Диявола»
Актовський каньйон – це унікальне місце, де ансамбль стрімких скель і гранітних валунів поєднується зі світом рослин. Його називають «Каньйон...
У Чорному морі є свій "Бермудський трикутник"
У Чорному морі, біля берегів України є свій Бермудський трикутник. Де так само з незрозумілих причин гинуть кораблі та зникають літаки. Вчені...
Букові праліси Карпат - перлина світового значення (фото)
Букові праліси Карпат — це транснаціональний серійний природний об'єкт, що складається з десяти окремих масивів, які розташовані вздовж осі...