Зоопарк "Казка" розташований в декількох кілометрах від Ялти. Він відкрився в 1995 році, за цей час його відвідало більше двох мільйонів чоловік. Це перший приватний зоопарк в Україні і на території колишнього СРСР, створений Олегом Зубковим. На сьогоднішній день в зоопарку "Казка" мешкає 120 видів тварин і птахів, 1000 екземплярів, привезених з усіх куточків земної кулі.

Ялтинський зоопарк "Казка" може похвалитися і прекрасною колекцією скульптур тварин, вирізаних з натурального каменю, і монументів з бетону.
За 10 років крихітний зоокуточок перетворився на повноцінний зоопарк з усіма зручностями. Тут знаходяться деякі види тварин, яких більше немає ніде в Україні. Зоопарк "Казка" заслужено вважається найкращим зоопарком в Україні.

Прогулюючись, можна помітити, що у кожного звіра на табличці не тільки стандартна інформація, а ще й ім’я та вік, подекуди історія їх життя. Багато кліток зроблені, як акваріуми, за рахунок чого до хижака можна наблизитися. Навпроти зоопарку з 2007 року працює морський акваріум.

На території "Казки" ви зможете придбати зоосувеніри та листівки, а також сфотографуватися з "вусатими та смугастими" малюками.

Адреса: м.Ялта, район "Поляни Казок", смт Виноградне, зоопарк "Казка", тел. (0654) 31-00-30, (0654) 232482


    фейсбук