Закінчуються новрічно-різдвяні свята, але зимовий курорт саме в розпалі і протриває у певних місцях аж до кінця травня. Пропонуємо вам огляд семи найцікавіших (на наш погляд) зимових курортів України.

Традиційно вважають, що гірськолижні траси в Україні є лише в Карпатах, однак у нашу вибірку потрапили траси із 7 областей України. Можливо деякі із них знаходяться зовсім близько від вас.

 1. Буковель. Поза сумнівом, що це найбільший і навідоміший гірськолижний комплекс України. Про нього знають чи чули усі. Важливо, що сам Буковель - це комплес, що розсташований у підніжжя однойменної гори, до нього ще відносять село Паляниця. Окрім того - це найсучасніший гірськолижний курорт України, який побудований за всіма європайськими критеріями, тож він зможе задовольнити вимоги найвибагливіших клієнтів. Відповідно це позначається і на ціні, яка в Буковелі в два, а часом і в три рази вища, за ціну сусідньої Ворохти. Середня вартість двохмісного номеру зі зручностями в готелях комплексу коливається в межах 1000 гривень за добу, середня вартість страви на обід чи вечерю – 60 гривень,  прокат лиж/сноубордів від 80 гривень, ціна підйомників – від 40 гривень за підйом.

 На території:

  • 62 спуски (12 для новачків, 41 середньої складності та 8 для професіоналів);
  • 16 підйомників та мультиліфт для початківців та дітей;
  •  більше 100 готелів та місць для проживання;


2. 
Драгобрат (Закарпатська область)

"Драгобрат" - це найвисокогорніший курорт України. Він знаходиться на висоті понад 1400 метрів над рівнем моря, на стику хвойних лісів та зони альпійський ланів у підніжжя гори Стіг (1707 метрів), та в районі масиву Близниця (1883 метри). Така висота допомагає "Драгобрату" мати увесь сезон чудове, а головне природне снігове покриття аж до середини травня.  

Загалом на Драгобраті функціонує билзько 20 спускових трас та 20 підйомників.

Ціни на Драгобраті за проживання коливаються в межах 500-600 гривень за добу, середня вартість страви на обід чи вечерю – 40 гривень, прокат лиж/сноубордів від 70 гривень, ціна підйомників – від 20 гривень за підйом.

3. Славське (Львівщина)

"Славське" – це один з найдавніших українских гірськолижних курортів. Він знаходиться на гірському хребті Бескиди, в долині річок Олір та Славка. У "Славському" знаходиться декілька трас, що були затверджені Міжнародною Федерацією спорту.

На сьогодні тут функціонує 11 підйомників та спускових доріжок, а також близько сотні готелів та зелених садиб. Ціни у Славському приблизно відповідають цінам на Драгобраті - 500 гривень за добу, середня вартість страви на обід чи вечерю – 30 гривень,  прокат лиж/сноубордів від 50 гривень, ціна підйомників – від 10/20 гривень за підйом.

4. Гірськолижний курорт Перевал Німчич

 Перевал Німчич - порівняно з попередніми претендентами є порівняно малий, адже складається лиш з двох трас та двох підйомників. Також він є порівняно невисоким - лише 586 метрів. Однак дика, незаїжджена місцева природа, радужність буковинців та неповторні місцеві краєвиди є беззаперечною перевагою Перевалу Німчич. 

Також  не можуть не порадувати місцеві ціни, скажімо в сезон середня вартість двохмісного номеру зі зручностями в готелях комплексу коливається в межах 300 гривень за добу, середня вартість страви на обід чи вечерю – 45 гривень,  прокат лиж/сноубордів - 50 гривень, ціна підйомників – 5 гривень за підйом.

5.  Харківська Швейцарія

«Екстрим-Стиль» в своєму запасі має хоч і не дуже великі, але доволі круті схили, тому вони будуть цікаві не лише початківцям, а й справжнім професіоналам. Загалом тут працює дві траси та два підйомника.

Ціни, традиційно для Східної України є доволі високими, так проживання тут обійдеться у 400-500 грн за двохмісний номре, середня вартість страви на обід чи вечерю – 40 гривень,  прокат лиж/сноубордів - 80 гривень, ціна підйомників – 8 гривень за підйом.

6. «Сорочин Яр» (Полтавщина, с. Петрівка)

«Сорочин Яр» є доволі новим гірськолижним курортом, який був створений в 2009 році, а тому й відрізняється він сучасним оснащенням. У відпочиваючих буде добра нагода випробувати стандартні зимові види спорту в новому форматі. До того ж Сорочин «Яр» може похизуватись сучасною тюбінг-трасою.

Курорт не є доволі популярним, але це і його плюс, адже нема черг на підйомники, та й на трасах не заважають.

 Цінова політика «Сорочиного Яру» доволі доступна. Середня вартість страви на обід чи вечерю – 40 гривень,  прокат лиж/сноубордів – 25/35 гривень, ціна підйомників – від 5 гривень за підйом.

7. Березівка (Одеська обл. с. Березівка)

 Наймолодший гірськолижний курорт України, який було збудовано в 2011-2012 роках. Пори те, що здебільшого тут використовують штучний сніг, на сьогодні функціонує 5 трас та чотири підйомники. Звичайно, що тут не буде ні високих гір, ні довгих спусків, але для такого південного краю як Одещина - це справжнє диво.

Ціновий діапазон тут є доволі демократичним: так проживання обійдеться в межах 400 грн за 2-х місний номре, харчування близько 40 грн за старву, прокат лиж в межах 80 грн, а вартість підйому до 10 грн.


    фейсбук