Джарилгач - справжня мрія Робінзона Крузо

Острів Джагарлигач - найбільший безлюдний острів Європи - справжня мрія будь-якого "Робінзона". Хоча він знаходиться лише в годині плаву від материка, він ніби створений для послідовників Крузо.

 

Цей острів просто таки створений для життя, на ньому є кришталево чисте джерело, з їжею теж проблем немає: камбала буквально сама пливе до ловця в руки. Немає дефіциту і з креветками, крабами і мідіями.

Цей острів - унікальна заповідна територія в Чорному морі, фауна і флора якого настільки цінна, що більшість видів занесені в Червону книгу. Можливо, саме завдяки цьому Джарилгач і зумів залишитися диким і нескореним, незважаючи на те, що найближчий населений людьми курортний берег знаходиться всього в годині морської їзди. А тут, особливо на південь, людей практично не зустрінеш. І запросто можна зіткнутися з дикими оленями та конями, які зовсім не полохливі. У всякому разі, коні на контакт з серферами йдуть охоче.Для віндсерферів, яким вдається отримати офіційний дозвіл (острів прикордонний) і розстелити по дикому березі свої фірмові вітрила, тут справжній рай.

Читайте такожІнтерактивна карта природних див України

Дивіться також:


    фейсбук