Довгоочікуваний ЛГБТ-марш пройшов майже без заворушень. Захід почали дуже активно анонсувати за декілька місяців. Близько тисячі учасників заходу охороняло 6,5 тисяч поліцейських та кінологів із собаками.

Захід розпочався від червоного корпусу університету. Там було встановлено металеві рамки, через які проходив кожен, хто бажав взяти участь у параді. Потім поліцейські оглядали особисті речі учасників. Також біля університету чергувала мобільна вибухотехнічна лабораторія. Поліцейські спрацювали дійсно злагоджено та організовано. Єдине питання, яке виникає: кому потрібно залучати до роботи таку кількість працівників Національної поліції? А також чи насправді в нас хтось пригноблює секс-меншини? З цим питанням кореспондент «Вечірки» звернулась до волонтера безпеки ЛГБТ-спільноти:

- Я як представник ЛГБТ-спільноти можу запевнити, що нас дискримінують в Україні. Скоюються злочини на ґрунті ненависті, б’ють. Ми за равенство в суспільстві та за права людини, – розповів Ярослав.

На захід прийшли також супротивники гей-параду. Але поліція намагалася цих людей не пускати. Вони тримали в руках банери: «Папа, мама, дети, дом! Украина – не Содом!», «Мама – папа хорошо, папа – папа плохо» та «Я проти гей-параду» .

- З релігійної точки зору не підтримую подібні заходи. Я за традиційні сімейні цінності. Якщо геї себе не маніфестують, їх ніхто не пригноблює. Хай збираються в своїх клубах, а не в центрі міста посеред білого дня. Вважаю неприпустимим у християнській країні рекламувати такі дійства. Чому ми вчимо наших дітей?, – обурюється Руслан Чєх.

Марш закінчився біля станції метро Площа Льва Толстого. Звідти учасники прайду мали змогу сісти або у поїзд метро (станція працювала задля безпеки учасників лише на вхід), або у спеціально організовані автобуси.

І все ж таки зовсім без заворушень не обійшлося: біля станції метро Театральна було затримано двох представників праворадикальних організацій, які намагалися спровокувати бійку та підпалювали фаєри.

Пізніше стало відомо, що представники радикально налаштованих партій виловлювали учасників прайду по місту. Декількох було побито.

Джерело: vechirniykiev.com.ua


    фейсбук