Картини покажуть українцям перед поверненням до Італії. 

Викрадені в Італії легендарні полотна покажуть у центрі Києва. Знайдені українськими прикордонниками світові шедеври привезли до Музею Ханенків на тимчасову виставку, йдеться в сюжеті ТСН.16:45. 

На відкриття приїхав вдячний мер Верони, бо саме тамтешній музей рік тому пограбували злодії. Вкрадені 17 шедеврів українські прикордонники знайшли на Одещині. Їх виявили місяць тому на маленькому острові посеред Дністра. 

Портрет дами Рубенса, пейзажі Йоде, Мадонна Тінторетто, і навіть візитівка Веронського музею – Мадонна з перепелицею Пізанелло. Офіційна вартість усіх картин – 16 мільйонів євро, однак лише одна ця ікона на чорному ринку коштує 15 мільйонів доларів. 

Злодії нашвидкуруч вирізали полотна з рам. На картинах лишилися подряпини, а самі вони сьогодні настільки крихкі, що в Києві їх навіть повісити не змогли – довелося розкладати на своєрідних мольбертах. 

"Оцей спеціальний кіот з дуже складною конструкцією, яку ви не бачите, допомагає шматочку старого полотна триматися на цій основі", - пояснила куратор виставки Олена Живкова.

Джерело: tsn.ua

 


    фейсбук