Україна відрізняється своїм безперечним колоритом, і частіше за все звідси везуть речі з душею, з теплом рук людей, які їх створювали. Навряд чи вам захочеться шукати ультра стильні штучки: вони абсолютно не передадуть настрій цієї країни і характер народу.

Втім, в цій статті ми постаралися зібрати абсолютно різні сувеніри з України, які вам напевно захочеться купити повідомляє leo souvenir.

 

Типові сувеніри з України для іноземців

Для початку розглянемо найбільш топові покупки, які роблять туристи в Україні. Ви можете називати їх банальними, але все одно, будучи в цій країні, рука напевно потягнеться за гаманцем. Особливо, коли ви побачите ці вишиванки!

Вишиванки

Не помилимося, якщо скажемо, що Україна сьогодні є чи не єдиною країною, якій вдалося вивести елемент національного костюма на абсолютно новий рівень. Ще років сім тому вишиванка була стандартною частиною побуту предків, а сьогодні її в абсолютно різних варіаціях носить українська молодь. І найцікавіше, що виглядає це дійсно стильно.

Вишиванка напевно стане вашою головною покупкою, тому поділимося деякими цікавими фактами. Кілька років тому, ще до відомих українських подій, дизайнером Вітою Кін була випущена унікальна колекція, до якої увійшли довгі вишиванки ручної роботи. Носити їх передбачалося, як плаття: моделі виглядали просто карколомно, і сьогодні колекції Віти можна придбати в кращих універмагах світу. Більш того, про неї розповіли в Vogue, які нечасто балують дизайнерів з пострадянського простору. Так українська вишиванка з'явилася на світовому ринку.

Футболки з патріотичним принтом

Ці стильні футболки ви знайдете практично в кожному сувенірному магазині, і вони сьогодні також є своєрідним трендом. Моделей величезна кількість: щось цікаве знайде для себе і молодь, і старші туристи. Якщо футболки до смаку не припадуть, то зверніть увагу на світшоти: класні моделі створює дизайнер Ольга Навроцька та Федір Возіанов.

Українські аксесуари

Такі подарунки в українському стилі підійдуть в основному дівчатам і жінкам. Вінки з квітами є як колоритні, зі стрічками - відповідні лише до національного костюму, так і цілком повсякденні і вечірні. Якщо гарненько пошукати, то можна знайти приголомшливої краси кольє ручної роботи.

Стандартні сувеніри з українською символікою

Ніщо з вище названого вам не сподобалося? Тоді звертайте увагу на стандартні, але все одно приємні дрібниці. Магніти, брелоки, подушки, статуетки, листівки, кружки, тарілки ... Вибір в сувенірних лавках колосальний, справа за малим.

Петриківський розпис

 

Від цих барвистих виробів неможливо відірвати очей: майстри розписують тарілки, ложки, кружки, шкатулки. Ця народна живопис колись давно зародилася на Дніпрі, і з тих пір мистецтво не померло. До слова, ця техніка охороняється ЮНЕСКО, однак привезти такий сувенір можна тільки з України.


    фейсбук