Ви проводите багато часу вдома, тому з настанням літніх місяців вам потрібен прохолодний простір, вільний від вологи. Купуючи кондиціонер варто переконатися, що його параметри підходять саме вам.

Сайт https://www.bnclimate.com пише про те, на що варто звернути увагу, обираючи собі кондиціонера.

Що потрібно знати, перш ніж купувати систему кондиціонування.

Перш ніж вийти і вибрати першу систему кондиціонування, яку ви побачите, потрібно врахувати ряд речей. Ви повинні переконатися, що ви отримуєте максимальну віддачу від своєї системи, і що вона відповідає налаштуванню вашого будинку.

Розмір вашої кімнати та системи.

Можливо, найважливішим фактором при виборі вашого кондиціонера є розмір вашої кімнати. Якщо ви виберете кондиціонер, який замалий для кімнати, ви не відчуєте великої різниці в температурі, якщо вона й буде. Якщо ваш кондиціонер занадто великий для кімнати, ви витратите багато енергії, оскільки ваша система буде постійно вмикатися і вимикатися, щоб спробувати регулювати температуру.

Налаштування швидкості.

Швидкість вентилятора у вашій системі кондиціонування повітря повинна регулюватися, щоб ви могли контролювати, скільки чистого повітря буде протікати в кімнату. Наприклад, якщо в кімнаті особливо спекотно і душно, вищий параметр дозволить вам охолодити кімнату набагато швидше. Ви також зможете знайти ідеальне, тихіше налаштування для нічного використання, якщо потрібно.

Інші додаткові функції.

Від дистанційних і розумних термостатів до налаштувань енергозбереження. Якщо потрібно, ви можете вибрати, наприклад, дистанційний термостат, що означає, що ви можете регулювати параметри температури за допомогою окремого контролера. Таким чином ви зможете заощадити електроенергію, вибравши опцію енергозбереження на деяких моделях.

Типи кондиціонерів.

Вибір відповідної системи кондиціонування повністю залежить від ваших потреб. Ось основні типи систем кондиціонування повітря, деякі з яких можуть краще підходити для вашого будинку чи квартири, ніж інші:

Спліт системи кондиціонування.

Цей тип кондиціонера є найпоширенішим. Кондиціонер спліт - система включає в себе розміщення настінної одиниці в приміщенні і відкритого блоку, підключеного до нього, на вулиці. Цей тип кондиціонера є чудовим вибором з низки причин причин. Головною з яких є відсутність серйозних монтажних робіт та автономність роботи такої системи.

Якщо ви щасливі мати у своєму домі настінний блок і дбаєте про ефективність своєї системи, тоді спліт-система саме для вас.

Центральне кондиціонування.

Системи центрального кондиціонування більш поширені в нових будинках або новобудовах. Зазвичай це пов’язано з тим, що по всій існуючій стіні потрібно буде встановити повітропроводи. Якщо у вас старий будинок, це призведе до врізання ваших існуючих стін. Незважаючи на високі показники енергоефективності, початкові витрати високі. Це пов’язано з монтажем повітропроводу та часом, необхідним для виконання. Вам також потрібно буде встановити зовнішній компресор.

Портативні кондиціонери.

Портативні кондиціонери є зручною альтернативою більшій системі кондиціонування та ідеально підходять для переміщення, щоб охолодити меншу кімнату або приміщення. Незважаючи на те, що портативна система не настільки ефективна, як центральна або спліт-система кондиціонера, вона може бути чудовим варіантом для тих, хто орендує нерухомість або часто переїжджає. Зазвичай портативний кондиціонер має більш стильний дизайн, щоб вписатися в інтер’єр вашого будинку. Вбудовані колеса полегшують транспортування з кімнати в кімнату, а також ним дуже легко керувати.

Якщо вам потрібен зручний варіант і щось, що ви можете перевозити з кімнати в кімнату, не переплачуючи, тоді портативний кондиціонер саме для вас. 

Таким чином, обираючи кондиціонер для свого приміщення, варто врахувати усі за та проти, адже від цього залежатиме температура у вашому приміщенні, та енергія, яку ви будете витрачати на неї.


    фейсбук