Фіолент - мис в південно-західній частині Криму, між Балаклавою і Севастополем. Однак він не завжди називався Фіолентом, упродовж тривалого часу він називався мисом Святого Георгія, Партеніумом (грецьке), Феленк-Буруном (турецьке).

Фіолент утворився внаслідок вулканічної активності, яка вирувала у цих краях 150 мільйонів років тому.

Стрімкі скелі, чисте, прозоре море, приголомшливі види - цим славиться Фіолент серед відпочиваючих.

Однак природні краєвиди, які поза будь-яким сумнівом неперевершені – це не єдине, чим славиться Фіолент, адже на цьому узбережжі знаходиться один з найбільших нудиських пляжів України.

Цьому сприяє і віддаленість Фіоленту від Севастополя, адже першою перепоною на дорозі до пляжу є тролейбуси № 2, 12, 13, 17, 20, які завжди бувають вщент наповнені пасажирами. Потім, потрібно пересісти на маршрутку, яка й довезе вас до Фіоленту.

Однак це не головна перешкода, на дорозі до оголеного тіла, адже до самого пляжу потрібно спускатися надзвичайно крутою дорогою, де що дві хвилини, хтось падає чи зривається. Звичайно, що найкоротший шлях є найтяжчим, але для терплячих, є обхідна дорога, рухатися по якій значно довше, але й безпечніше. Відразу зазначу, що тривалість цієї подорожі може тривати годину.

Офіційно нудиський пляж знаходиться по лівий бік пляжу, але для найбільш екстремальних нудистів не має кордонів, а тому поодинокі оголені тіла засмагають і на загальному пляжі.

 


    фейсбук