Вінницький зоопарк — зоологічний парк у місті Вінниця. Він є наймолодшим зоопарком в Україні, заснований в 2005 році. Своїх перших звірів він отримав від Київського, Менського та Рівненського зоопарків, а також здійснив обмін з Черкаським зоопарком.

У зоопарку є 6 видів фазанів, 2 види павичів, 2 види страусів, бізони, зубри, олені, муфлони та лами. Тварин у зоопарку тримають у напіввільних умовах. Всього в ньому мешкають 400 тварин, багато з яких ведуть напіввільний спосіб життя.

Взимку улюбленців публіки — великих кицьок, страусів — переводять у приміщення, де відвідини дозволені. А віслюків та оленів підгодовують у вольєрах, щоб жиром запасалися. Ведмеді, як ніхто з тварин зоопарку, відчувають зміну погоди. У неприродніх умовах в сплячку не впадають. Тому влітку і взимку живуть в одних і тих же вольєрах. Лише їдять більше. Двоє маленьких оленят уперше пізнають на собі, що таке українська зима. Їх підгодовують морквою та яблуками відвідувачі звіринцю. Найменш холодостійких тварин перевели у окреме утеплене приміщення. Туди перевели великих кицьок та страусів. На черзі — рисі. Їх зимові вольєри мають скоро підготувати для відвідувачів. Однак, деякі жителі звіринцю, приміром, зубри, вовки та лисиці, можуть зимувати просто неба.

На території зоопарку є дерев’яні альтанки зі столиками, де можна посидіти і відпочити, гойдалки для дітей. Це ідеальне місце для відпочинку з дітьми…

Адреса:
Вінниця, вул. Тарнагородського, 9; Тел.: 53-93-89.


    фейсбук