Це місто оминути неможна… Адже, крім того, що Київ – наша столиця, він зібрав у собі безліч романтичних місць, які неодмінно здивують вас… Парки, сквери, озера, мости, фонтани, архітектурні споруди і навіть острови… цей список можна продовжувати до безкінечності…

Почати нашу прогулянку варто з Маріїнського парку. Знаходиться він у самісінькому центрі міста. З нього відкривається чудесна панорама на Дніпро і Труханів острів... Закохані можуть пройтися «Мостом закоханих», який ще називають: Парковий міст, Чортовий міст, «Міст Поцілунків», «Малий міст Патона». Тут призначають побачення, пропонують руку і серце, на поручнях пишуть любовну лірику у віршах і прозі. На знак міцної любові закохані вішають замочки цілими кетягами і зав’язують стрічки.

В центрі самого пару стоїть «Ляльковий театр». Це атмосфера казки, ніби повертаєшся назад в дитинство…

Київ недарма називають «Золотоверхим»… Безліч церков, соборів, храмів з золотими куполами нагадують про славну історію міста. У дворі Михайлівського собору знаходиться «Фонтан бажань» (також відомий під назвою Фонтан-магніт). Згідно повір’ю, щоб Ваше сокровенне бажання здійснилося потрібно «примагнітити» монету до фонтану, при цьому обов’язково потрібно триматися за руки, дивлячись своїй улюбленій «половинці» в очі, і щиро вірити у те, що фонтан допоможе Вам в справах серцевих.

Софійський собор – пам’ятник архітектури і монументального живопису XI століття – заснований на честь перемоги Ярослава над печенігами. У стародавні часи навколо собору стояли кам’яні храми, боярські палаци, житла городян. Тут були перші на Русі бібліотека і школа, велося літописання, переписування і переклад книг. Також відбувалися і церемонії «сходження» князів на київський престол, прийоми іноземних послів. Софійський собор був княжою усипальнею, де поховані князь Ярослав, його син Всеволод, князь Володимир мономах і інші.

Навпроти історичного музею, на пейзажній алеї, знаходиться стародавня 400-річна липа, яка, згідно легенді, допомагає помириться тим хто в сварці, самотнім – знайти свою другу половинку, а також укріпити любов і сімейні відносини.

Одне з найулюбленіших місць київських романтиків – Замкова гора, знаходиться на висоті 80-ти метрів. Звідси відкривається прекрасний вигляд на Поділ і Дніпро.

Побувати у всіх видатних місцях Києва одночасно ви зможете відвідавши Парк мініатюр, відкриття якого відбулося в 2006 році. Храми, монастирі, церкви, театри, пам’ятники, мости... Повірте, це варто побачити!

Для любителів відпочинку на свіжому повітрі пропонуємо відвідати музей народної архітектури та побуту під відкритим небом «Пирогів». На величезній території заповідника розміщено безліч пам’яток архітектури: церкви, хати, сарайчики, вулики… Тут постійно проводяться святкові ярмарки, концерти, фестивалі, знімаються фільми…

Про Київ можна розповідати вічно… Це серце нашої України… В ньому так багато любові та романтики!


    фейсбук