Яструб-тювик (Accipiter badius) схожий на малого яструба, але має вужчі й довші крила, коротший хвіст. На білуватому горлі різка поздовжня бурувата смужка. Очі червонувато-бурі.

Політ не та­кий швидкий і верткий, з мен­шою кількістю і глибшими змахами крил, частіше ковзає.

Менш обережний, ніж інші види яструбів. Полює в при­смерках.

Звуки — мелодій­ний, протяжний посвист «тююю-ві-тююю-ві».

Оселя­ється частіше у вільхових га­ях в річкових долинах. В Ук­раїні зустрічається в східній частині лісостепової зони і зрідка в Чорноморському за­повіднику.

Перелітний птах.


    фейсбук

    Останні матеріали