Селище — віддалена частина Києва, розташоване на річковій терасі правого берега Дніпра. Широка, в цьому місці майже семикілометрова, заплава ріки вкрита великою кількістю озер-стариць різноманітної форми, два з них — Конча і Заспа — дали назву селищу інавколишній місцевості. Мальовнича заплава, що переходить у лісисту терасу, близькість Дніпра і чисте повітря перетворили Кончу-Заспу і округу на улюблене місце відпочинку киян.

Після Великої Вітчизняної війни тут з’явилося кілька санаторіїв (у тому числі урядових), баз відпочинку і піонерських таборів. Значна площа була виділена для будівництва державних дач. В сусідній Кончі-Озерній виникло дачне селище українських письменників. В Україні футбол є спортом номер один, тому не дивно, що тренувальна база київської футбольної команди “Динамо” з’явилася саме в Кончі-Заспі. Вона побудована в 1961 р., коли команда вперше стала чемпіоном Радянського Союзу. Скромний двоповерховий будинок, де проживали футболісти, зберігся понині.

У незалежній Україні знаменита команда стала приватним футбольним клубом “Динамо”. Футбольна база зазнала докорінних змін на початку нового тисячоліття, коли тут був побудований сучасний шестиповерховий корпус із усім необхідним для повноцінного життя футболістів (у тому числі і збірної команди України) і тренувального процесу. У їхньому розпорядженні манеж з футбольним полем стандартних розмірів, одне поле зі штучним покриттям і чотири – із прекрасним трав’яним. Тренувальна база ФК “Динамо” є однією із кращих у Європі і, вочевидь, відкриває нову сторінку архітектурної спадщини України. В 2002 р. її творці вдостоїлися Державної премії країни з архітектури. По сусідству з нею розташований центр олімпійської підготовки українських спортсменів.


    фейсбук