На півдні України, в другій за розмірами в Європі дельті річки, розташоване заповідне, казкове місце. Численні, дивовижно - гарні пам'ятники природи. Заповідники, заказники, урочища. Безмежний степ,  стародавні кургани - могили колись могутніх царів давно минулих часів.

 

Залишки турецьких фортець і середньовічних городищ. Унікальні автентичні українські селянські хутори і господарства -садиби. Православні храми, монастирі, могили великих воїнів - козацькі хрести, нижня Запорізька Січ. Столицею всіх цих пам'яток старовини і природи є українське місто Херсон. Опис цього Подорож по Херсону та Херсонської області казкового краю буде не повною якщо не згадати про лазурне, чорноморське узбережжя Чорного моря - про курорт, де можна чудово провести свою відпустку з усією сім'єю.

За своїми кліматичними та природними особливостями Херсонська область одна з кращих земель у Європі. Херсонська область, єдина в Європі територія, що омивається чотирма морями: Чорним, Азовським, Гнилим (озеро Сиваш) та Каховським морем (Каховське водосховище). Морська берегова лінія простяглася на понад 200 км. з відмінним піском. Крім великого Дніпра, по області протікає ще 16 малих річок, є близько 60 озер.


    фейсбук