Одне з найбільш цікавих і гарних місць Харківській області знаходиться у Дворічанському районі.

Це - довга гряда крейдяних пагорбів, схожих на невеликі крейдяні гори, що простягнулася на кілька десятків кілометрів уздовж річки Оскіл. Найбільш цікава частина знаходиться між селами Новомлинск і Кам'янка. Тут ми можемо спостерігати крейдяні скелі різної форми і яри, що нагадують невеликі ущелини. А якщо піднімемося на високий пагорб, то перед нами відкриється мальовничий вид на долину річки Оскіл - головну річку Дворічанського району.

Велика вродлива крейдова скеля знаходиться у північній частині села Новомлинск. Ще більш велика і красива скеля, що представляє собою старий крейдяний кар'єр, розташована в районі села Кам'янка, поруч з мостом через річку. Трохи нижче за течією є хороший джерело. У цих місцях регулярно трапляються «чортові пальці» - раковини викопних молюсків белемнитов, що нагадують сучасних кальмарів. Ці молюски жили в морі, яке існувало тут 70 млн. Років тому.

Людей в околицях дуже мало. Правда, хороших пляжів і місць для зручної стоянки біля річки також небагато. Але якщо проїхати вздовж річки на машині або не полінуватися пройти пішки, зручне місце завжди знайдеться. Найкращий пляж в цьому районі розташований недалеко від села Красне Перше, на протилежному березі від хутора Петрівка.


    фейсбук