Над входом у будівлю театру Bel'Etage на вул. Шота Руставелі, 16а змонтували вивіску "Холокост кабаре". Приміщення розташоване неподалік синагоги.

Вивіска з'явилася 24 квітня. Головний рабин України Моше Асман у Facebook обурився її появою.

"Ось цей жах, не знаходжу слова як це назвати, повісили в центрі Києва вчора, в місті, де знаходиться Бабин Яр, навпроти центральної синагоги! І продають квитки на п'ятничну виставу. Ми, єврейська громада, зробимо все, щоб прибрати її негайно", - написав Моше Асман.

Користувачі соцмереж підтримали рабина.

"Може в мене гострий дефіцит гумору й іншого естетичного сприйняття. Але я не розумію ні душею, ні серцем теми катастроф у різних гумористичних жанрах", - написав користувач Зев Могилевський.

"Очевидна провокація - нагадує осквернені польські, єврейські та українські могили. Одразу знайдеться підбурювач, який огульно кине камінь в "оновлену Україну". Якщо зроблено професійно, то замовника навряд вдасться покарати. А ось виконавця - можна і потрібно", - додав Сергій Мотузка.

Вивіску "Холокост кабаре" змонтували на прохання київського театру "Мізантроп". Таку назву має п'єси драматурга Джонатана Ґарфінкела, яку вони вперше покажуть 28 квітня в театрі Bel'Etage. Це історія про судовий процес над українцем Іваном Дем'янюком, який в роки Другої світової війни працював охоронцем у нацистських концтаборах.

Після скандалу афішу зняли.


    фейсбук