Динаміка на внутрішньому туристичному ринку України в цьому сезоні позитивна.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA заявив директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук.

Коментуючи ситуацію на внутрішньому туристичному ринку України станом на кінець літнього сезону, експерт зазначив, що динаміка на внутрішньому туристичному ринку в даний час позитивна.

«Всередині України в перші літні місяці динаміка по туризму була не дуже гарною, тому що погода була не комфортною і море було досить холодним. Однак зараз динаміка дуже хороша», - підкреслив В. Царук.

За словами експерта, всі українські курорти заповнені практично на 100%.

«Особливо в цьому сезоні радує Херсонська область - і Арабатська стрілка, і Лазурне, і Скадовськ. Вони дуже добре в цьому році заповнюються. Ми вже сьогодні бачимо, що Херсонська область вийде на ті ж 3,5 мільйона туристів, а може бути, і більше», - зазначив В. Царук.

Експерт пояснив, що, незважаючи на те, що перший місяць літа був негативним за цим показником, зараз ситуація кардинально інша.

«Що стосується сервісу на наших курортах, це окрема історія. Не скрізь сервіс ще хороший, також є проблема з узбережжям. Проте, люди туди поїхали, і зараз на узбережжі спостерігається 100-відсоткова заповнюваність готелів.

Нагадаємо, на сьогоднішній день динаміка на зовнішньому туристичному ринку України дуже хороша, позитивна. Особливо збільшилась кількість українських туристів по виїзду за кордон, заявили в Центрі розвитку туризму України.

Найбільше наших туристів їдуть на турецькі курорти. У порівнянні з минулим роком, якщо брати Анталію, то збільшення потоку українських туристів в цьому напрямку в 2017 році збільшилася до 40%.

Прогнозується збільшення потоку наших туристів і в кінці літнього сезону, незважаючи на те, що турецькі готелі значно підняли ціни. Ціна турпакета на різні готелі в Туреччині піднялася від 20% до 25%, в порівнянні з минулим роком.


    фейсбук