За результатами закритого конкурсу на створення проекту “Парк Почайна” переможцями була обрана команда архітекторів NEXT SPACE. За їхньою концепцією компанія “Вишукане садівництво” створила проєкт майбутнього парку, перший пусковий комплекс якого можна побачити на відео.

Наразі відомо, що парк будуть створювати та відкривати поетапно в три черги. За попередніми планами влітку 2022 року мають відкрити вже першу частину парку біля Почайни, на реалізацію наступних двох частин закладають два-три роки.

Загалом проект ревіталізації поділили на дві частини: перша — це власне будівництво самого парку, друга частина — це ревіталізація річки. Власне, значну частину річки, яка була захована у бетоні, планують звільнити та розширити її русло, підпірні стіни в межах парку планують прикрасити сучасними інсталяціями або ж переосмислити згідно заданої концепції.

Відновлена Почайна допоможе створити в столиці необхідне біорізноманіття, вона розвантажить громадські середовища та зменшить температуру нагрівання в житловому масиві Оболонь, жителі якого через щільну забудову більше страждають від спеки у літній період.


    фейсбук