До 115-річчя від дня народження народної художниці Марії Примаченко в Національному музеї декоративного мистецтва України презентували перше мультимедійне шоу "Примаченко. Рік дракона". Твори мисткині оцифрували і показали у формі анімаційної стрічки в супроводі музики.

Про це повідомляє Суспільне.

Проєкт презентували 12 січня — у день народження української художниці.

Як розповіла Гендиректорка Національного музею українського народного декоративного мистецтва Людмила Строкова, під час мультимедійного шоу була "оживлена" 21 картина Марії Примаченко під музику гурту "ДахаБраха".

Як зауважила керівниця музею, організатори навіть не очікували, що на цю подію прийдуть так багато відвідувачів. Зал був повністю заповнений людьми. Багато глядачів знімали мультимедійне шоу на свої телефони.

Музей народного декоративного мистецтва має 650 творів Марії Примаченко. Це — найбільша фондова колекція. Працівники установи прагнули знайти спосіб, аби якомога більше українців та закордонних поціновувачів мистецтва познайомились із творчістю народної художниці.

Реалізація інноваційного проєкту відбувалась також за участі Фонду родини Примаченко.

Анімаційна виставка працюватиме в музеї до 11 лютого. Вартість квитка — 100 грн, для дітей — 50 грн.

Марії Примаченко авторка понад 800 картин, 650 з яких зберігаються у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва.

Фото: Суспільне


    фейсбук