У Запоріжжі на острові Хортиця підгодовують сіном та зерном диких тварин, зокрема плямистих оленів. Для них у заповіднику встановили три годівниці. Так тварини будуть забезпечені їжею в холодну пору року.

Про це повідомив старший науковий співробітник сектору охорони природи заповідника "Хортиця" Сергій Василенко, пише Суспільне.

Взимку плямисті олені, які проживають на острові Хортиця, потребують людської допомоги, адже через погодні умови тварини можуть травмуватися у пошуках їжі.

"Коли буде ожеледиця, будуть заморозки, то дістатися до їжі оленям, плямистим оленям або аксесам, буде надзвичайно важко. І, власне, саме тому ми розробили ось такі годівниці, для того, щоб вони розуміли, що тут їх завжди чекає їжа. Вони за можливістю зможуть добути, і добувають собі їжу. А це, все ж таки, потрібно для їхньої безпеки», - зазначає Василенко.

Годівниці, встановлені на острові, наповнюють по мірі необхідності сіном, зерном і навіть сіллю.

"Вони дуже люблять сіль, чесно. Ми залишаємо їм сіль, і вони смакують. Ну, тому що в природі не часто знайдеш".

Допомагають взимку на острові і рибам, яких у заледенілих водоймах забезпечують киснем. Інспектор служби режиму пояснює: штучно подавати кисень рибам необхідно після підриву Каховської ГЕС.

Раніше були протоки, через які течією вода заходила і подавався кисень в ці озера.

Фото: Суспільне

 


    фейсбук