У Закарпатському музеї можна продегустувати леквар

У селі Ботар Виноградівського району Закарпатської області діє унікальний зал для дегустації леквару. Село Ботар знамените тим, що там зберігають десятки традиційних рецептів цього продукту.   Як повідомляють місцеві ЗМІ, у музеї також представлені солодощі з різних країн світу.

Леквар, взагалі-то, являється стравою угорської кухні, яке полюбилося і «прижилася» на Закарпатті. По суті, це сливове варення, приготоване за спеціальним рецептом.

Чим же цікавий справжній леквар і розповідають у музеї Ботар.

Крім декількох варіантів цієї страви в дегустаційному залі можна спробувати різноманітні соки, сиропи та солодкі соуси.


    фейсбук

    Останні матеріали