В Одеському Національному театрі опери та балету пройшла урочиста церемонія закриття 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Володарем Головного призу ОМКФ - Гран Прі за результатами глядацького голосування - став фільм Олександра Велединського "Географ глобус пропив".

Фільм, знятий за однойменним романом Олексія Іванова, розповідає історію молодого біолога, який від безгрошів'я йде працювати вчителем географії у звичайну Пермську школу.

"Незважаючи на життєві труднощі, мій герой щасливий. Це герой нашого лихоліття, в якому ми зараз живемо", - сказав режисер картини Олександр Веледінський.

Також Міжнародне журі на чолі з Олександром Роднянським оголосило переможців у номінаціях Кращий фільм, Кращий режисер і Краща акторська робота. Вперше на сцені Оперного театру був вручений Золотий Дюк за Найкращий український повнометражний фільм режисерам байопіку "Параджанов".
Цього року на сцені Оперного театру вперше була вручена нагорода за «Кращий український повнометражний фільм». Золотого Дюка з рук почесних гостей фестивалю - акторів Олександра Кузнєцова та Ольги Кабо - отримали режисери картини «Параджанов» Олена Фетісова і Серж Аведікян.
Призу за «Кращу режисуру» був удостоєний режисер фільму «Ланчбокс» Рітеш Батра.
Приз за кращу акторську роботу члени журі Міжнародної конкурсної програми - Франциска Петрі та Андрій Курков - вручили акторському ансамблю фільму "В цвету" - Ліку Баблуані і Маріам Бокерії.
Гран-прі ОМКФ - статуетка «Золотий Дюк» та грошову винагороду у розмірі 12 000 євро - за результатами глядацького голосування був також присуджено Олександру Велединського за його картину «Географ глобус пропив». Фільмом-закриттям 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю став номінант на «Золоту пальмову гілку» Канн - фільм Валерії Бруні-Тедескі «Замок в Італії».

 

 


    фейсбук