Якщо Ви плануєте почати роботу закордоном, Ви можете знайти необхідну інформацію на сайті https://layboard.com/ua/vakansii/chehiya.

Де можна розмістити своє резюме чи знайти найкращу вакансію, яка відповідає вашим здібностям. Також на сайті Layboard.com можна знайти різні статті  щодо отримання дозволу на роботу, візи, проживання та інших пов’язаних з цим питань.

Загалом робота за кордоном сьогодні це не проблема, адже українців радо приймають у більшості країн Європи, а особливо зараз, коли в розпалі збір врожаю на полях.

Однак, щоб почуватися впевнено та безпечно, найкраще оформити усе легально, щоб заробіток не перетворився на проблеми.

Кроки для отримання дозволу на роботу на прикладі Польщі:

Якщо вас цікавить робота в Польщі, але ви з країни, яка не входить до Європейського Союзу, і громадянам якої потрібен дозвіл на роботу, щоб легально працювати в Польщі, на першому етапі ваш роботодавець повинен заповнити спеціальну заяву, щоб отримати для вас дозвіл на роботу. Він також повинен зібрати всі необхідні документи.

Для деяких професій роботодавець зобов’язаний отримувати інформацію від старости. Довідка старости видається з метою демонстрації можливості задоволення потреб роботодавця в кадрах з урахуванням місцевого ринку праці. Тільки якщо тут не вистачає польських працівників, інформація може бути видана. Іноді для деяких висококваліфікованих професій інформація не потрібна, і цей крок можна пропустити.

Ваш роботодавець повинен подати заяву на отримання дозволу на роботу у воєводському управлінні, подавши заяву на дозвіл на роботу та всі необхідні документи.

Зачекайте приблизно 30 днів для видачі дозволу на роботу. Пам’ятайте, що в деяких випадках цей час може бути довшим, наприклад, до 2 місяців.

Ваш роботодавець повинен отримати рішення. Якщо в будь-якому випадку рішення буде негативним, він має право подати апеляцію протягом 14 днів.

Якщо ви не в Польщі, ваш роботодавець повинен надіслати вам оригінал дозволу на роботу та трудового договору. Ці документи вам знадобляться під час зустрічі в посольстві.

Ви повинні зареєструвати зустріч у посольстві для отримання потрібного типу візи. У разі роботи в Польщі це повинна бути національна віза типу D.

Запишіться на прийом до посольства та пройдіть співбесіду для отримання візи. Тоді чекайте на рішення.

Після отримання візи ви можете їхати до Польщі працювати.


    фейсбук