Дикий пляж Аю-Дага (Ведмідь-Гори) розташований на Південному березі Криму, біля підніжжя мису Аю-Даг між Гурзуфом і Партенітом. Малий і Великий пляж, поділяє скеля «Чортів палець». Партеніт - селище міського типу на Південному березі Криму біля підніжжя величної гори Аю-Даг, в західній частині Великої Алушти.

Дикі пляжі Аю-Дага, Малий і Великий пляж, поділяє скеля Чортів палець. Тут менш людно, вода в морі прозора, але дно кам'янисте. На узбережжі бухти «Панаїр» збираються любителі поплавати з аквалангом і позасмагати без купальників з усього Криму.

21 вид рослин і 16 видів тварин, що зустрічаються в ландшафтному заказнику Аю-Дага, занесені до Червоної книги України.

Тут же цивілізований пляж санаторію «Крим». Праворуч обмежений Аю-Дагом (Ведмідь-Горою), ліворуч - Ведмедиком. Пляж дрібногалечний і місцями сірий пісок. Пляж обладнаний навісами від сонця, шезлонгами, роздягальнями, кафе, у прокаті: надувні матраци, водні гірки, прокат плавзасобів, спорядження для підводного плавання і п.т.

Легке хвилювання на морі ускладнює спуск у воду. Зате гори і море створюють прекрасний клімат - літо тут не буває занадто спекотним, а осінь приємна і тепла.


    фейсбук