У Балаклаві пляжів як таких немає. Всі місцеві і приїжджі вважають за краще купатися на чудових Срібному (ближньому) і Золотому (дальньому) пляжах, які перебувають за межами Балаклавської бухти, на узбережжі між містечком і мисом Айя.

Дістатися до обох пляжів можна двома способами. Найпростіше сісти на катер і здійснити невелику морську подорож до пляжу. До Золотого плисти близько півгодини, за цей час можна вдосталь намилуватися на прибережні скелі і гроти.

Якщо ви любите піші прогулянки, то обов'язково пройдіться до Золотого пляжу по узбережних скелях. Від кінця балаклавської набережній сходи піднімається до руїн генуезької фортеці.

На Золотому пляжі, що складається з досить великої «гальки», вдень зазвичай багато людей, але, пройшовши вздовж берега, можна знайти мальовничі «дикі» місця для купання. Тут з води стирчать величезні валуни, з яких дуже здорово пірнати в глибину. Вода дуже чиста і прозора. Тут же над головою розкинули гілки кримські сосни, в тіні яких можна сховатися від пекучого сонця.


    фейсбук

    Останні матеріали