Для лову кефалі Вам знадобиться вудка з поплавком, донка, спінінг чи перемет з поплавком.

Існує кілька способів лову кефалі:

Найпоширеніший спосіб лову кефалі - звичайна вудка. Кефаль - риба дуже обережна, тому якщо ви збираєтеся ловити рибу в прозорій воді, то краще всього застосовувати найтонші (не більше 0,15 мм) волосіні і грузок № 4-5. Поплавок вибирайте стійкий, з маскувальним забарвленням. Намагайтеся не робити різких рухів, інакше кефаль вас помітить і переміститися в інше місце. Майте на увазі, що ловити кефаль на вудку зручніше рано вранці при повному штилі. В якості насадок використовують хліба, морського черв’яка, м'ясо мідій, шматочки свіжої риби.

При віддаленому від берега лову кефалі краще підходить донка. Волосінь повинна бути не товще 0,2 мм, а повідці менше, ніж діаметр волосіні, близько 0,15-0,18 мм.

У порівнянні з вудкою, донка - снасть менш чутлива, тому «порожніх» кльову уникнути не вдасться. Намагайтеся ловити рибу "на око", швидше підсікайте, як тільки помітили, що кефаль взяла наживку.

Спінінг застосовують для лову великої кефалі, що повільно пропливае косяками недалеко від берега. Кінець спінінга краще вибрати тонку, так риба легше підсікається. На цівці грузила кріпитися дрібнопористий пінопласт, пофарбований у зелений колір. Грузила, завдяки легкому пінопласту, швидко спливають і не губляться у водоростях.

Влітку, на південному узбережжі Криму, кефаль іноді ловлять на перемет з поплавками, що складається з товстої волосіні з великою кількістю повідків. Перемет закидають як донку, використовуючи сто і більше повідків і грузила шириною 6-7см. Через кожні 2-3 метри до волосіні прив'язують пластикові поплавки.

Прикормка кефалі:

Навіть найпростіша прикормка діє на кефаль ефективно. Для цього можна використовувати будь-який рибний продукт, від дрібно порізаних шматочків бичка до залишків юшки.


    фейсбук