пт.10202017

Last updateT3_DATE_FORMAT_LASTUPDATE

Степовий журавель

Степовий журавель (Anthropoides virgo L.) — від інших видів журавлів лег­ко відрізняється меншими розмірами та відносно корот­кими ногами і шиєю. На боках голови має характерні видов­жені пучки білого пір'я, що добре помітно здалека. Забар­влення сіро-сизе, голова, шия та кінці крил чорні. На волі видовжені чорні пера. Моло­дий птах темніший і буріший, ніж дорослий.

Голос схожий на голос інших журавлів («курликання»), але звуки ви­щого тону і мелодійніші, ніж у сірого журавля.

Зустріча­ється в степах і напівпусте­лях. В Україні тепер окремі пари нерегулярно гніздяться на Керченському півострові, островах Сиваша, околицях заповідника Асканія-Нова, на північному узбережжі Кар кінітської та Джарилгацько'і заток. Степового журавля, як рідкісного зникаючого птаха, занесено до Червоної книги України.

Україна туристична

загрузка...

загрузка...