Івано-Франківськ (раніше Станиславів, Станіслав) — обласний центр Івано-Франківської області, економічний і культурний центр Прикарпаття, одне з найбільших міст Галичини. З 1662 до 1772 року і з 1918 до 1939 року носило назву Станиславів (пол. Stanisławów), з 1772 до 1918 року — Станіслав. День народження місто святкує в день отримання Магдебурзького права – 7-го травня.

Івано-Франківськ був заснований краківським каштеляном, згодом польним коронним гетьманом Анджеєм Потоцьким з відомого роду польських магнатів, і назване Станіславів на честь батька. Місто було засноване як фортеця для захисту від набігів кримських татар. 7 травня 1662 року місто отримало Магдебурзьке право. Ця дата вважається днем заснування міста. Після першого розділу Польщі 1772 року місто відійшло до імперії Габсбургів.

У 1962 р. місто відзначило своє 300-річчя і було перейменоване. З тих пір воно носить ім’я видатного українського письменника та громадського діяча Івана Франка, який неодноразово тут бував, писав і читав свої твори.

Одне з найколоритніших міст Західної України. Місто унікальним чином поєднує сучасність та старину української культури.

В свій день народження місто вітає своїх гостей неповторними дійствами та неперевершеною атмосферою свята.

На Вас чекає гостра суміш розваг та гарного настрою: спортивні змагання та турніри, фестивалі і концерти, виступи народних майстрів та виставки, танцювальні шоу і відомий на усю Україну фестиваль ковалів та багато-багато іншого.

В 2013 році Франківську виповнюється 350 років!Саме тому на Вас чекає грандіозна програма відзначення дня міста.


    фейсбук