Черкаси відзначають день свого народження 3-ї неділі вересня!

Черкаси - місто в центральній частині України. Розташоване на північний схід від Києва на річці Дніпро. Сучасні Черкаси та прилеглі території входили до складу тих земель Придніпров'я, де формувалася могутня феодальна держава - Київська Русь. Протягом усієї своєї історії місто не раз було зруйноване вщент і знову відроджувався.

У 7-3 століттях до нашої ери території степових районів України, в тому числі і Черкас, займали племена скіфів. Місто було засноване приблизно в кінці 13 століття, в часи Київської Русі, роком його заснування вважають 1286.

Пізніше біля міста з'явилися поселення козаків, для яких Черкаси були зміцненням в боротьбі проти польської шляхти, набігів турків і кримських татар. Для захисту від ворогів був споруджений Черкаський замок (на цьому місці зараз Пагорб Слави).

У Черкасах знаходиться єдиний в Україні пам'ятник варенику. Майже двометрову скульптуру під назвою «Козак Мамай і вареник-півмісяць» встановили у 2006 році біля одного з міських готелів. На честь відкриття пам'ятника був зварений справжній вареник завдовжки 174 см, а в ширину - 75. Вага цього кулінарного виробу - 72,5 кг.

Традиційно День міста в Черкасах святкують у треті вихідні вересня. На Вас чекатимуть різноманітні концерти, конкурси та фестивалі… Місто радо приймає гостей!


    фейсбук