На вулиці настало як метеорологічне так і календарне літо. Тож не дивно, що більшість українців та гостей нашої країни уже планують літній відпочинок. Куди поїхати на море, де відпочивати краще. У цій статті ми спробуємо відповісти на най поширеніші питання про відпочинок у Херсонській області.

Отже, Херсонська область – одна з найбільш популярних туристичних областей України. Тут є майже все: найбільша у Європі пустеля, найбільший у світі штучний ліс, термальні гейзери, прісноводні та солоні озера, заповідники та заказники, унікальні дніпровські плавні і цей список можна продовжувати до безкінечності, однак, що значно важливіше для літнього відпочинку – є море.

На правду, Херсонська область унікальна, адже вона омивається трьома морями: Чорне, Азовське та Каховське.

Саме на пляжах цих морів і зосередимося у цій публікації, а ви вже самі оберете, який відпочинок буде вам до смаку.

Заліний Порт

Почнемо ми, звичайно із Залізного порту – одне з найбільш відомих та розкручених місць курортної України. Відпочивальники називають його «українським Лас Вегасом». Тож якщо ви любите гамірні місця відпочинку, де все є вам точно там сподобається, щоправда. Любителям тихого відпочинку Залізний Порт видастся занадто гамірним і велелюдним. /

Залізний Порт знаходиться на узбережжі Чорного моря. Має широкі просторі пляжі, що знаходяться на березі відкритого моря.

У Залізному Порту море більше нагадує океан: воно глибше та часто штормить.

Варто заначити, що тут можна знайти житло на будь-який гаманець, адже у всьому місті та далеко за його межами розкинулася ціна туристична індустрія, яка складається із маленьких кімнат, готелей, окремих будинків, пансіонатів та санаторіїв. Говорячи про сезон 2021 – ціни коливаються від 200 грн з людини, що робить відпочинок доступний навіть для студентів.

Лазурне

Ось уже багато років Лазурне – радує туристів чистотою пляжів та прозорою морською водою. Саме містечко знаходиться біля найбільшого безлюдного острова Європи Джарилгача.

Свою назву поселення отримало від незвичайного, мінливого кольору морської води. Внаслідок близькості до затоки, вода і повітря в Лазурному збагачені киснем, солями брому, хлору, йоду. Морське повітря на узбережжі цілюще, а води Чорного моря біля курорту частково розбавлені водами Джарилгацької затоки. Це створює хороші умови для релаксації і профілактики захворювань дихальних шляхів.

Лазурне ідеально підходить для відпочинку сімей з дітьми. Спокійний негамірний відпочинок на березі теплого моря – саме те, що потрібно маленьким дітям.

Ціни в Лазурному стартують від 130 грн з людини.

Арабатська стрілка

Арабатська стрілка – це найдовший у Європі пляж, що розташувався на березі наймілкішого моря світу –Азовського моря.

Загалом Арабатська стрілка – має протяжність у понад 100 км піщаних пляжів, які поділяють Сиваш і Азовське море і тягнуться від Генічеська аж до  Криму.

Курортна інфраструктура більш розвинена в Херсонській області в районі м Генічеськ, де бере свій початок Арабатська стрілка. Бази відпочинку Азовського моря і пансіонати на Арабатській стрілці розташовані упродовж 40 км в таких курортних селищах як Генічеськ, Генгірка, Щасливцеве та Стрілкове.

Завдяки розвинутій мережі дитячих оздоровчих таборів та теплій воді Азовського моря на Арабатській косі дуже часто відпочивають сім’ї з дітьми.

Можна сказати, що Арабатська стрілка - ідеальне місце для літнього сімейного відпочинку на морі.

Загалом – це не найдешевший курорт України, однак є бази, на яких ціни стартують від 120 грн з відпочивальника.

Приморське.

Приморське – структурна частина Залізного Порту

Село невелике, підходить більше для відпочинку тим, кому галасливий Залізний Порт не до душі. Море тут таке ж, як в Залізному Порту, ціни на проживання в Приморському мають приблизно такий же рівень.

Відмінність тільки в кількості відпочиваючих і більш близькій відстані до двох найвідоміших визначних пам'яток Херсонської області. Поруч із Приморськом знаходиться найбільша у Європі пустеля – Олешківські піски, а тако термальні гейзери.

Перевагою Приморська є те, що тут можна знайти тихий, спокійний відпочинок, однак зовсім поруч знаходиться Залізний Порт, де можна відв’язатися на повну.

Ціни у приморську починаються від 200 грн з людини.

Хорли

Ще однією туристичною родзинкою Херсонської області можна вважати невеличке селище Хорли. Специфіка цього поселення у тому, що воно розташоване на підземному прісному озері, тому при  в’їзді в містечко із землі б’є фонтан – вода збагачена сріблом. Тому вважається лікувальною.

Загалом це відпочинок підходить більше людям, які шукають на півдні оздоровлення. Адже окрім цілющої води весь пляж періодично застілають морські водорості, які також вважаються лікувальними, а на узбережжі багато цілющої глини. Яка збагачена йодом.

Ще одним неприємним моментом з погляду туристів – це періодичне засилля медуз.

Однак. Завдяки мілководдю, вода у Хоролі прогрівається швидше за інші курорти, тож якщо вам треба оздоровитися, ви любите теплу воду і не боїтеся медуз – вам пряма дорога до Хорлів

Ціни тут чи не найбільш демократичні на усьому узбережжю і стартують від 100 грн з людини.

Також перебуваючи у Хоролах, не забудьте відвідати суісідні об’єкти. А це:

  • Пташиний острів;
  • джерело з «срібною водою»;
  • заповідник Асканія-Нова;
  • кам'яний міст;
  • Каланчак - будинок земської школи, ХІХ ст - зведений в ренесансно-барочному стилі, пам'ятник козакам-турбаївцям;
  • Привілля (Домузла) - козацькі кам'яні хрести, кінець XVIII ст .;
  • садиба С.Б. Фальц-Фейн, парк;

 Скадовськ

Скадовськ розташований на березі Джарилгацької затоки Чорного моря. У Скадовську сконцентровано найбільшу кількість лікувальних закладів в Херсонській області.

Один з головних лікувальних факторів - морська вода і повітря, що містять йод в вищій концентрації, ніж зазвичай біля інших морських курортів.

Пов'язано це з особливостями Джарилгацької затоки. У ній ростуть цілі колонії водоростей, які є постачальниками корисних для організму мінералів.

Ще один лікувальний фактор курорту - лікувальні грязі.

Поблизу Скадовська знаходиться острів Джарилгач,  Кинбурнська та Тендровська коса.

Зі Скадовська налагоджені екскурсії до Асканії Нової.

Вартість проживання стартує від 130 грн з людини.

Підійде для відпочинку практично усім.


    фейсбук